ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 11.10.2017 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, шести състав в публично съдебно заседание на единадесети октомври, две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                       

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Райна Петрова, сложи за разглеждане НОХД № 505 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 15:00 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом - прокурор Райна Петрова и адв. Николай Арсенов, подсъдимият Н.Г.Н. роден на *** ***, българин, български гражданин, безработен, женен, основно образование, осъждан и реабилитиран, с ЕГН ********** е ВИНОВЕН за това, че: на 30.06.2017 г.  в с.Комощица област Монтана противозаконно присвоил чужди движими вещи – 6680 /шест хиляди шестстотин и осемдесет/ кг. пшеница на стойност 1670 лева, собственост на СК „Единство” с.Комощица област Монтана, представлявана от Д.Д. в качеството му на Председател на кооперацията, която пшеница владеел като водач на трактор „Масей Фергюсън” с ДК № ****и ремарке с ДК № ****, на който е възложено превозването на пшеницата от полето до кантара и склада на кооперацията поради което, на основание чл. 206 ал.1 във връзка с чл. 55, ал.1, т., във връзка с чл.36 от НК, МУ СЕ  ОПРЕДЕЛЯ наказание „лишаване от свобода“ за  срок от 6  / шест/ месеца, чието изтърпяване да бъде отложено на основание чл.66 от НК с изпитателен срок 3 /три/ години, считано от влизане в сила на определението за одобряване на настоящето споразумение.

На основание чл.381, ал.5, т.4 НПК, във вр. с чл.77, ал.1 НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Н.Г.Н. *** възлага на районен инспектор при РУ Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

ОСЪЖДА подсъдимият Н.Г.Н. роден на *** ***, българин, български гражданин, безработен, женен, основно образование, осъждан и реабилитиран, с ЕГН ********** да заплати по сметката на ОД МВР Монтана сума в размер на 42,32 лв. за съдебно счетоводна експертиза и 5,00 /Пет/ лева по сметка на ЛРС за евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №505 от 2017 г. поради постигнато и одобрено от съда споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 

 

 РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                          СЕКРЕТАР: