ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 18.10.2017 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, шести състав в публично съдебно заседание на осемнадесети октомври, две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                    

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Георги Ц., сложи за разглеждане НОХД № 518 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 13:30 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

О П Р Е Д Е Л И:

         

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом - прокурор Георги Ц. и адв. В.И. за следното:

Подсъдимият Г.И.Ц. ***, роден на *** ***, българин, български гражданин, с начално образование, женен, безработен, неосъждан, с ЕГН **********  се признава за виновен в това, че на 10.08.2017г., към 9.50 часа, в гр.Лом, обл.Монтана, по ул.”Пристанищна”, в посока към кв.Младеново, управлявал моторно превозно средство- лек автомобил малка “Фолксваген”, модел “Пасат”, с рег.№ ***, собственост на Б.Е.Б.от с.Расово, обл.Монтана, без съответно свидетелство за управление на моторно превозно средство, след като е наказан по административен ред за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление № 16-0288-001202/28.10.2016г. на Началника на РУ гр.Козлодуй, връчено му лично на 17.11.2016г.и влязло в законна сила на 25.11.2016г. и от налагането на административното наказание не е изтекла една година, поради което на основание чл. 343в, ал.2, във вр. с чл. 55, ал.1, т.1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание 3 /ТРИ/ месеца „Лишаване от свобода”, изтърпяването на което на основание чл. 66 ал.1 НК отлага с изпитателен срок от 3 /ТРИ/ години.

На основание чл.55, ал.3 от НК страните се споразумяха на подсъдимия да не се налага по-лекото наказание “глоба”, което е предвидено кумулативно.

На основание чл.381, ал.4 от НПК, във вр. с чл.67, ал.1 от ЗИН възпитателните мерки по отношение на условно осъдения  Г.И.Ц. се възлага на районен инспектор по постоянен адрес ***.

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №518 от 2017 г. поради постигнато и одобрено от съда споразумение.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

………….

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 13.50 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                                      СЕКРЕТАР: