ПРОТОКОЛ

град Лом, 25 октомври 2017 година

 

Ломски районен съд, ПЪРВИ състав в публично съдебно заседание на двадесет и пети октомври две хиляди и седемнадесета година в състав :

 

Председател:   НИНА КАМЕНОВА

 

при участието на прокурор ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ и секретар: БОЯНА КОСТОВА, сложи за разглеждане НОХ  дело № 549 по описа за 2017 година (бързо производство), докладвано от СЪДИЯ КАМЕНОВА.

На именното повикване в 11.00 часа се явиха:::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл.382, ал.7  от НПК

Съдът

                               О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение сключено на 25.10.2017 година по предложение на прокурор ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ, от една страна и от друга служебен защитник адв. В. Ина подсъдимият М.С.Г..

ПРИЗНАВА подсъдимият М.С.Г., роден на *** ***,  българин, български гражданин, с основно образование, разведен, осъждан, реабилитиран, ЕГН : ********** за ВИНОВЕН в това, че на 06.10.2017г., към 13.00 часа, в *********, обл.Монтана, по улГ.Д”, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без съответно свидетелство за управление – с наказателно постановление № 17-0996-001610/08.06.2017г., влязло в законна сила на 27.07.2017г., управлява МПС – лек автомобил марка “*******, с рег.№ *******, собственост на В.А.Нот гр.София, без съответно свидетелство за управление поради което и на основание чл. 343в, ал. 2, във връзка с ал.1, във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, ГО ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от 3 / ТРИ месеца/.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното наказание „Лишаване от свобода“ С ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ТРИ години.

ПРИЗНАВА подсъдимият М.С.Г., роден на *** ***,  българин, български гражданин, с основно образование, разведен, осъждан, реабилитиран, ЕГН : ********** за ВИНОВЕН в това, че на 07.10.2017г., около 17.50 часа, в *********, обл.Монтана, по улГ.Д”, управлява МПС - лек автомобил марка “*******, с рама *********, собственост на В.А.Нот гр.София, без да е регистрирано по надлежния ред, съгласно Наредба № І-45 от 24.03.2000г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на МПС и ремаркета теглени от тях и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства поради което и на основание чл. 345, ал.2, във връзка с ал. 1, във връзка с чл. 54 от НК, ГО ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от 3 / ТРИ месеца/.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното наказание „Лишаване от свобода“ С ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ТРИ години.

На основание чл.381, ал.4 от НПК, във вр. с чл.67, ал.1 от ЗИН възпитателните мерки по отношение на условно осъдения  М.С.Г. се възлаган на Районен инспектор по постоянен адрес.

На основание чл.381, ал.8 от НПК, във вр. с чл.23 от НК  на подсъдимия Г. се ОПРЕДЕЛЯ ЕДНО ОБЩО наказание измежду наложените му, а именно най-тежкото от тях, от ТРИ месеца “Лишаване от свобода”.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното ОБЩО  наказание „Лишаване от свобода“ С ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ТРИ години.

На основание чл. 55, ал. 3 НК НЕ НАЛАГА предвиденото кумулативно наказание  ГЛОБА.

ОСЪЖДА подсъдимият М.С.Г.,***, ЕГН : ********** със снета по делото самоличност  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на НБПП - хонорар на адв. В. И- служебен защитник.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

РЕШАВА, НОХД № 549/2017 година /бързо производство/ по описа на ЛРС, със споразумение.:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ОТМЕНЯВА взетата мярка за неотклонение “Подписка” спрямо подсъдимият М.С.Г.,***, ЕГН : **********.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване в 7 дневен срок от днес пред МОС.

Протоколът приключи в 14.10 часа и се изготви в с.з.

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

             

                                          СЕКРЕТАР: