ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 31.10.2017 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, шести състав в открито съдебно заседание на тридесет и първи октомври, две хиляди и седемнадесета година в състав.

 

Председател:  БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар Веселка Младенова и прокурор Райна Петрова, сложи за разглеждане НОХД557 по описа за 2017 год. докладвано от съдията Боряна Александрова.

На именното повикване в 14:37 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

        

О П Р Е Д Е Л И:

        

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом - прокурор Райна Петрова и адв. Елена Викторова от Адвокатска колегия Монтана за следното:

Подсъдимият А.М.А., родена на *** ***, българин, български гражданин, с основно образование, безработен, неженен, осъждан с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че:

На 17.10.2017г  около 15,45ч  в гр. Лом, обл. Монтана, по ул. „Софийска“ управлява МПС- лек автомобил марка „Фиат“, модел „Дукато“, с рег. № ***, собственост на Н.Е.П.от гр. Враца, без да притежава свидетелство за управление на МПС, след като е наказан за същото деяние по административен ред с наказателно постановление 16-0294-000395/28.06.2016г на РУ-Лом, връчено му лично на 02.02.2017г и влязло в законна сила на 10.02.2017г, като от наказването му не е изминала една година, поради което на основание чл. 343в, ал.2 във вр. с ал.1 при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА,    което да изтърпи ефективно при първоначален общ режим, както и  наказание глоба в размер на 800/ осемстотин/ лева в полза на държавата.

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №557 от 2017 г. поради постигнато и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Производството продължава по реда на чл.306 НПК.

Видно от справката за съдимост подсъдимият А.М.А. има общо влезли в сила четири присъди за извършени от него престъпления от общ характер като последното наказание по НОХД 358 от 2015 г. по описа на Районен съд Лом и настоящото деяние следва да бъдат приложени разпоредбата на чл. 68 НК, поради което водим от горното

 

Съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

     На основание чл. 68 ал.І НК  ПРИВЕЖДА  в изпълнение  определение от 13.10.2015г., постановено по НОХД № 358/2015г. на  ЛРС, като наказанието от  ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, следва да бъде изтърпяно ОТДЕЛНО от така определеното с настоящата присъда, при първоначален  общ режим.

 

На основание чл. 25 от НК така определеното  наказание 6 /шест/ месеца лишаване от свобода, приспада изтърпяното наказание „пробация“ по НОХД №251 от 2014 г. от наказанието лишаване от свобода като, два дни пробация се зачитат за един ден лишаване от свобода.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване или протест в 15 дневен  срок считано от днес пред Окръжен съд Монтана.

 

На основание чл. 309, ал. 2 НПК, съдът

                                 

   О П Р Е Д Е Л И:

ОТМЕНЯ взетата на досъдебното производство мярка за неотклонение “Подписка” по отношение на А.М.А.,***, с ЕГН **********.

 

Определението може да се обжалва или протестира в 7-мо дневен срок пред МОС.

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 15.00 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                                      СЕКРЕТАР: