Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

 

                                          16.10.2017г. гр.Лом

 

 

 

        Б. Славчева – съдия в Районен съд гр.Лом, в закрито съдебно заседание на шестнадесети октомври две хиляди и седемнадесета година, след като се запознах с материалите по АНД № 535/17г. по описа на ЛРС, намерих за установено следното:

 

 

       Производството по АНД № 535/16г. е образувано по депозирана Жалба до РС гр.Лом от М.П.М. с ЕГН ********** със служебен адрес: ***, офис С-19 против НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 446 от 14.12.2015г. издадено от Зам.началник на Митница Лом–К. Б. М., с което му е наложено административно наказание „Глоба” в размер на 1 000лв /хиляда лева/, на осн. чл.109, ал.1 от ЗАДС във вр. с чл.60, ал.2 от ЗАДС.

        Видно от съставеният АУАН № 188 от 26.10.2015г. на митнически инспектор в Агенция „Митници” в МБ Враца – Д. Л.Ц., с който е започнато административно-наказателното производство, мястото на извършване на нарушението е на адрес: с.., ул.”.” №., обл.Враца.

        Съгласно разпоредбата на чл.59, ал.1 от ЗАНН : „Наказателното постановление подлежи на обжалване пред районния съд, в района на който е извършено или довършено нарушението…”. В случая нарушението за което е ангажирана административнонаказателната отговорност на жалбоподателят се сочи за извършено на територията на с.Галиче, което населено място е от компетентността на РС гр.Бяла Слатина, а не на РС гр.Лом.

         Водим от горното съдът намира, че така образуваното производство по АНД № 535/17г. по описа на ЛРС следва да бъде прекратено, а делото да бъде изпратено за произнасяне по жалбата на компетентния съд – РС гр.Бяла Слатина, за това

 

      

                                Р А З П О Р Е Ж Д А М :

 

 

 

       ПРЕКРАТЯВАМ производството по АНД № 535/17г. по описа на ЛРС, образувано по депозирана Жалба до РС гр.Лом от М.П.М. с ЕГН ********** със служебен адрес: ***, офис С-19 против НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 446 от 14.12.2015г. издадено от Зам.началник на Митница Лом–К. Б. М., с което му е наложено административно наказание „Глоба” в размер на 1 000лв /хиляда лева/, на осн. чл.109, ал.1 от ЗАДС във вр. с чл.60, ал.2 от ЗАДС.

 

       ИЗПРАЩАМ делото по подсъдност на РС гр.Бяла Слатина.

 

    

                                                                         РАЙОНЕН  СЪДИЯ :