Закрито съдебно заседание от 27.10.2017 година

 

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

Албена Миронова – Изпълняващ функцията Административен ръководител - Председател на Районен съд гр. Лом, след като се запознах с материалите по образуваното АНД553/2017 година по описа на Районен съд гр.Лом, установих, че са налице основанията на чл. 43, т.3 от НПК.

 

           Административно наказателното производство е образувано по повод подадена жалба от лицето Р.В.Б. *** против Електронен фиш за налагане на „Глоба” серия „К”, № 1620060 на ОД на МВР гр.Монтана.

 

Предвид факта, че жалбоподателят е действащ в региона адвокат от МАК,  то с цел да се изключат всякакви съмнения за предубеденост или заинтересованост от изхода на делото от страна на всички съдии в Районен съд гр.Лом в хипотезата на чл.29, ал.2 от НПК е депозиран самоотвод от разглеждане на делото.

Макар изложените обстоятелства от всички съдии в Районен съд гр.Лом, да не обуславят юридически изводи за наличието на процесуални пречки от абсолютен характер за участие в съдебния състав, каквито са регламентираните в чл. 29, ал. 1 НПК, то същите индицират съмнения за предубеденост и заинтересованост при решаване на частното наказателно производство, което от своя страна предпоставя приложението на чл. 29, ал. 2 НПК за обезпечаване на изискуемата се от чл. 6, т. 1 от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи безпристрастност при реализиране на правосъдието и налага за съдия - докладчика задължението сам да се отведе от разглеждането на делото – с оглед разпоредбата на чл. 31 от НПК.

Тъй като няма действащ състав, които да разгледа производството в Районен съд, гр. Лом, поради самоотвода на всички съдии, намирам, че при предпоставките на чл. 43, т. 3 от НПК, АНД № 553/2017 година по описа на Районен съд гр.Лом, следва да бъде изпратено на ВКС за постановяване разглеждането му от друг равен по степен съд.

По изложените съображения, съдът:

 

Р А З П О Р Е Д И  :

 

ПРЕКРАТЯВАМ съдебното производство по АНД №553/2017 година по описа на Районен съд гр.Лом – поради невъзможност да се образува съдебен състав, който да разгледа делото, което му е подсъдно.

 

ИЗПРАЩАМ на осн. чл.43, т.3 от НПК делото ВКС за определяне на друг, равен по степен съд, който да разгледа делото.

 

И.Ф. Председател:

/Албена Миронова/