Р Е Ш Е Н И Е  

 

  

 

гр. Лом, 24.11.2017 г.

 

В  ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на двадесет и четвърти октомври, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при секретаря Румяна Димитрова, като разгледа докладваното от съдия Миронова гр.д. № 1782 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

           

            Производството е по реда на чл. 50 СК.

           

            ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Р   Е   Ш   И:

 

            ПРЕКРАТЯВА с развод сключеният  на 21.03.1998 год., с Акт за граждански брак № 14/21.03.1998 год. на Община Лом, обл. Монтана, Граждански брак между Д.К.Т., ЕГН **********,*** и Т.Н.Т., ЕГН **********,***, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

1.               ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака непълнолетно дете – Е.Т. Н., род. *** год., с ЕГН **********, на майката, Д.К.Т., ЕГН **********,***, като ПОСТАНОВЯВА че детето ще има местоживеене при майката.

2.               ОПРЕДЕЛЯ на бащата, Т.Н.Т., ЕГН **********,***, следният режим на контакти с непълнолетното дете Е.Т. Н., род. *** год., с ЕГН **********: бащата ще има право да взема детето при себе си два пъти месечно, всяка първа и трета събота и неделя на месеца, за времето от 9,00 часа на съботния ден до 18,00 часа на неделния ден, както и за 30 дни през лятото, което време да не съвпада с евентуалния платен годишен отпуск на майката.

3.               ОСЪЖДА Т.Н.Т., ЕГН **********,***, да заплаща на Е.Т. Н., род. *** год., с ЕГН **********, от ***, със съгласието на майката и законен представител Д.К.Т., ЕГН **********,***, месечна издръжка в размер на 115 /сто и петнадесет/ лева, считано от датата на постановяване на решението.

4.               След прекратяването на брака, страните няма да си дължат издръжка един на друг.

5.               След прекратяването на брака Д.К.Т. ЗАПАЗВА  придобитото с брака фамилно име Т..

6.               Семейното жилище – жилищен етаж с административен адрес: ********** е лична собственост на съпруга, поради което страните се съгласяват след развода той, съпругът Т.Н.Т., ЕГН **********,***, да продължи да го ползва.

7.               Личните вещи страните са си получили един от друг и нямат претенции за такива.

8.               Придобитият по време на брака лек автомобил, марка РЕНО, модел 21, цвят БЯЛ, с рег. № М 84 97 АХ, рама VF1L48M0501082160, двигател F2NJ750C000109 след прекратяването на брака се поставя в изключителна собственост на съпруга Т.Н.Т., ЕГН **********,***. Застрахователната стойност на автомобила е 200 лв.

9.               Придобитият по време на брака лек автомобил, марка РЕНО, модел ЕСПЕЙС, цвят СИВ МЕТАЛИК, с рег. № М 31 97 ВХ, рама VF8JEOAL518219333, двигател F3RJ7281034107 след прекратяването на брака се поставя в изключителна собственост на съпруга Т.Н.Т., ЕГН **********,***. Застрахователната стойност на автомобила е 500 лв.

10.            Д.К.Т., ЕГН **********,*** се съгласява за уравнение на дела си да получи сумата от 300 /триста/ лева, която е получила напълно от Т.Н.Т., ЕГН **********,***.

 

            ОСЪЖДА Т.Н.Т., ЕГН **********,***,да заплати по сметка на ЛРС сумата от 116,80 лв. /сто и шестнадесет лева и 80 ст./, представляваща: 82,80 лв. държавна такса върху определената издръжка, 14,00 лв. – държавна такса върху стойността на имуществото и 20 лв. – окончателна държавна такса за воденият брачен процес, както и 5 /пет/ лева в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            ОСЪЖДА Д.К.Т., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на РС Лом окончателна държавна такса в размер на 20 лв. /двадесет лева/ за воденият брачен процес, както и 5 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

 

 

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: