П   Р   И   С   Ъ   Д    А

 

                                               

                                              

 

 

                                     Гр.Лом  03.11.2017г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А

                    

 

 

       Ломски   районен съд, четвърти  наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на трети ноември две хиляди и седемнадесета година, в състав:                                   

             

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ :   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА                                                                                                                                      

 

 

       при секретаря Д.Ценкова и с участието на прокурор при ЛРП Райна Петрова, като разгледа докладваното  от съдия Славчева  НОХД № 575/17г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият В.Ц.И. роден на ***г***, българин, с българско гражданство, основно образование, безработен, неженен, живущ ***, реабилитиран по давност, с EГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 23.10.2017г. около 12,55ч. в с.Долно Церовене, обл.Монтана, на кръстовището на ул.”Йорданка Петкова” и ул.”Ленин” управлявал МПС-лек автомобил, марка „Фолксваген”, модел „Голф”, с рег.№ М 80 76 ВС, собственост на Д.Я.Д. от с.*****, обл.Монтана без Свидетелства за управление на МПС, след като е наказан по административен ред за същото деяние с влязло в сила НП № 16-0294-000915/23.11.2016г., връчено на 02.12.2016г., влязло в законна сина на 12.12.2016г. и от налагането на административното наказание не е изтекла една година – престъпление по чл.343в, ал.2 във вр. с ал.1 от НК.

       

       На осн. чл.78а, ал.1 от НК ОСВОБОЖДАВА подсъдимият В.Ц.И. със снета по делото самоличност ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление, като МУ НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ „ГЛОБА” в размер на 1 000лв /хиляда лева/, която да заплати в полза на държавата.

 

           На осн. чл.189, ал.1 от НПК ОСЪЖДА подсъдимият В.Ц.И. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на Националното Бюро за правна помощ гр.София адвокатско възнаграждение на определеният от АС гр.Монтана и назначен за негов защитник адв.Н. А.  от МАК.

 

 

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 7-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

               

                                              

      

                                                            РАЙОНЕН  СЪДИЯ :