ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 28.11.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и осми ноември две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

 

                      Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

Описание: bracket

                                                       Е.И.М.

                Съдебни заседатели:   

                                                       Г.Г.И.

                                                      

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурора: ЕЛИ ЛАЗАРОВА сложи за разглеждане  НОХД № 544 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.05  часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

               На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.К. от МАК в качеството на защитник на подсъдимата Ц.Д. *** от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Ели Лазарова Споразумение за следното:

Подсъдимата   Ц.Д.Д. родена на ***г***, българка, българска гражданка, с основно образование, жив. ******, омъжена, безработна, неосъждана, с ЕГН ********** Е  ВИНОВНА в това, че на 11.07.2017 година в гр. ****** в обитавания от нея имот, в немаловажен случай държи 102,260 кг. нарязан тютюн за пушене на обща стойност 15 543,52 лв., без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон– чл.25, ал.1 от Закона за тютюна и тютюневите изделия - „Тютюневите изделия от местно производство и от внос се продават на вътрешния пазар с поставен върху потребителската опаковка бандерол по начин, който да гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унищожаване чрез разкъсване.“ и чл.2 т.2 от Закона за акцизите и данъчните складове – „На облагане с акциз подлежат:….тютюневите изделия…“, поради което и на основание чл. 234, ал.1 от НК , при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК И СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ПЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

 

На основание чл. 381, ал.5, т.4 от НПК във вр. чл. 67, ал. 1 от НК възпитателните мерки по отношение на условно осъдената Ц.Д. ***, се възлагат на районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на обвиняемата.

 

На основание чл. 55, ал. 3 НК НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание ГЛОБА, както и лишаването от права по чл.37, ал.1, т.7 от НК, тъй като подсъдимата не притежава права от които да бъде лишена.

 

На основание чл.234, ал.3 във вр. с чл.53, ал.1, буква „а” от НК, веществените доказателства – 1 брой полиетиленов плик и 10 броя чували, съдържащи нарязан насипен тютюн с общо тегло 102,160 кг., оставени на съхранение в РУ гр. Лом, СЕ ОТНЕМАТ в полза на Държавата, като на основание чл.2, ал.1 от Наредба №7 от 02.09.2010 година за разпореждането с отнети и изоставени в полза на държавата акцизни стоки, следва да бъдат унищожени от органа който ги е задържал – РУ гр. гр. Лом чрез изгаряне под контрола на Митницата.

 

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимата Ц.Д.Д.  със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на МВР гр. София направените по делото разноски в размер на 62.00/ шестдесет и два/ лева и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 544/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.                  

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                               

                                                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

                                                                                              /Е. М./

        

                                                                                                     2.

                                                                                              /Г. И./