ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 29.11.2017 година

Ломски районен съд, наказателна колегия, ПЪРВИ състав, в публично съдебно заседание на двадесет и девети ноември, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                          Председател: НИНА КАМЕНОВА

                          Съдебни заседатели: 1.Е.Г.А.

                                                                    2.В.П.Ц.        

при участието на секретар: БОЯНА КОСТОВА и прокурор: ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 551 по описа за 2017 година докладвано от съдия КАМЕНОВА.

На именното повикване в 10.30 часа се явиха: :::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК,

Съдът

                                 О П Р Е Д Е Л И :

   ОДОБРЯВА постигнатото между страните Районна прокуратура град Лом, представлявана от Ели Лазаровапрокурор при същата  и от друга страна Николай Кръстев, адвокат при адвокатска колегия град Монтана – защитник на подсъдимата  Р.Е.Ж.. 

   ПРИЗНАВА подсъдимата, Р.Е.Ж., родена на *** ***, с постоянен и настоящ адрес ***, със средно специално образование, безработна, омъжена, българка, българска гражданка, не осъждана, ЕГН: **********, за ВИНОВА в това, че на 06.06.2017 година, в град Лом, в прилежащ двор към двуетажна масивна жилищна къща, находяща се на ул. ********, област Монтана, в диван с приблизителни размери 100см.Х80см. и в диван с бежова дамаска с черни елементи, в стая, обособена като кухня на първи етаж от двуетажна масивна жилищна къща в домакински електроуред – готварска печка, в избено помещение на двуетажната масивна жилищна къща в домакински електроуред – готварска печка и в метална кутия с кръгла форма, както и на оградната линия със съседния, държала акцизни стоки без български акцизен бандерол, какъвто се изисква по закон, съгласно чл.2, т.2 от Закона за акцизите и данъчните складове – „На облагане с акциз подлежат: т.2 „тютюневите изделия…”, чл.11, ал.1, т.1 от Закона за акцизите и данъчните складове – „Цигари са: годни за пушене цилиндрични тела от тютюн, които не отговарят на изискванията за пури и пурети по чл.10“, чл.99, ал.2, т.2 от Закона за акцизите и данъчните складове – „Забранява се държането, пренасянето, превозването, предлагането и продажбата на тютюневи изделия без бандерол, когато такъв е задължителен…“ и чл.28, ал.1 от Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия – „Тютюневи изделия се транспортират, пренасят, съхраняват, предлагат или продават в търговските складове и обекти само с бандерол, залепен върху потребителската опаковка при условията и по реда на Закона за акцизите и данъчните складове“ – 345 броя кутии цигари /6900 къса/ от марката „Capital80 мм.; 4 броя кутии цигари /80 къса/ от марката „Fency slim“; 7 броя кутии цигари /140 къса/ от марката „Mac super slim“; 10 броя кутии цигари /200 къса/ от марката „Deal Classic Light“ 80мм.; 234 броя кутии цигари /4 680 къса/ от марката „Royal slim“; 30 броя кутии цигари /600 къса/ от марката „Corset super slim“ и 10 броя кутии цигари /200 къса/ от марката „Viva super slim“, на обща стойност 4 800,00 лева и избегнат и неплатен акциз в размер на 2 588,80 лева, като случая е немаловажен   поради което и на основание чл. 234, ал. 1 от НК, във връзка чл.55, ал.1, т.1 от НК Я ОСЪЖДА на 3 /ТРИ/ месеца „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“.

      На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното наказание лишаване от свобода с изпитателен срок от 3/ТРИ/ години.

     На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК ВЪЗЛАГА възпитателната работа по отношение на условно осъдената подсъдима Р.Е.Ж. *** на Районен инспектор при РУ град Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимата.

     На основание чл.55, ал.3 от НК, НЕ НАЛАГА кумулативното наказание „ГЛОБА” предвидено в разпоредбата на 234 ал.1 от НК, както и лишаването от права по чл.37, ал.1, т.7 от НК, тъй като подсъдимата не притежава права, от които да бъде лишена.

На основание чл.234, ал.3, във връзка с чл.53, ал.1, б. “а” от НК ОТНЕМА в полза на Държавата предмета на престъплението – веществени доказателства – 345 броя кутии цигари /6900 къса/ от марката „Capital“ 80мм.; 4 броя кутии цигари /80 къса/ от марката „Fency slim“; 7 броя кутии цигари /140 къса/ от марката „Mac super slim“; 10 броя кутии цигари /200 къса/ от марката „Deal Classic Light“ 80мм.; 234 броя кутии цигари /4 680 къса/ от марката „Royal slim“; 30 броя кутии цигари /600 къса/ от марката „Corset super slim“ и 10 броя кутии цигари /200 къса/ от марката „Viva super slim“, оставени на съхранение в ТМУ Лом, като на основание чл.2, ал.1 от Наредба №7 от 02.09.2010 година за разпореждането с отнети и изоставени в полза на държавата акцизни стоки, веществените доказателства, следва да бъдат унищожени чрез изгаряне, препис от присъдата на Началник на ТМУ- гр. Лом за изпълнение.

     На основание чл. 189 НПК, осъжда подсъдимата, Р.Е.Ж., със снета по делото самоличност и ЕГН, ДА ЗАПЛАТИ направените по делото разноски по сметка на ОД МВР-РУ-Лом в размер на общо 84, 64 лева за експертиза,  и 5,00 /Пет/ лева по Бюджета на съдебната власт по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителен  лист.

         РЕШАВА НОХД № 551/2017 година по описа на ЛРС, със споразумение.

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 551/2017 година по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

   ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Протоколът приключи в 11.30 ч. и се изготви в съдебно заседание.

                     ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                          Съдебни заседатели:   1……………………………….

     Е.Г.А.

   2………………………………

                                                             В.П.Ц.

                            СЕКРЕТАР: