Препис извлечение!

ПРОТОКОЛ

град Л О М, 02.11.2017 година

           Ломски районен съд, ПЪРВИ СЪСТАВ, в публично  съдебно заседание на втори ноември две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                               Председател:   НИНА КАМЕНОВА

 

         при участието на секретар: БОЯНА КОСТОВА и прокурора РАЙНА ПЕТРОВА сложи за разглеждане НОХ  дело № 577 по описа за 2017 година, докладвано от СЪДИЯ КАМЕНОВА.

На именното повикване  в 14.30 часа се явиха:::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните Районна прокуратура град Лом, представлявана от Райна Петровапрокурор при същата,  и от друга страна В.И. адвокат при адвокатска колегия гр. Монтана – служебен защитник на обвиняемия С.М.Б. ***. 

ПРИЗНАВА С.М.Б., роден на *** ***, българин, български гражданин, завършен трети клас, не може да чете и пише, не женен, безработен, живущ ***, осъждан, ЕГН: ********** за ВИНОВЕН в това, че На 18.10.2017г в град Лом, област Монтана в района на площада в близост до Медицински център „*****“, отнел от владението на непълнолетния собственик М.Ц.Сс ЕГН ********** ***, без негово съгласие с намерение противозаконно да присвои, чужда движима вещ- 1 бр. мобилен телефон, марка „Леново“, модел „К6“ на стойност 210 лв,  като за запазване на владението върху открадната вещ употребил заплашване, изразяващо се в отправена закана към пострадалия „ако се обадиш на полицията, ще те намеря и ще те убия“–  поради което и на основание чл. 198, ал.3, във вр. с ал.1 от НК, във връзка чл.55, ал.1, т.1 от НК ГО ОСЪЖДА на 1 /ЕДНА/ ГОДИНА „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

На основание чл.59, ал.2 от НК, ЗАЧИТА времето, през което е бил с мярка „Задържане под стража“ за 72 часа от 19.10.2017 година.

На основание чл.59, ал.1 от НК, зачита времето, през което е бил с мярка за неотклонение  „Задържане под стража“, взета по ЧНД № 548/2017 година по описа на РС-Лом, считано от 20.10.2017 година.

ОСЪЖДА С.М.Б. със снета по делото самоличност и ЕГН да заплати направените по делото разноски по сметка на ОД МВР-РУ-Лом в размер на общо 31, 74 лева за експертиза,  и 5,00 /Пет/ лева по Бюджета на съдебната власт по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителен  лист, а по сметка на НБПП- хонорар на адв.В.И..

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

РЕШАВА НОХД № 577/2017 година по описа на ЛРС, със споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

:::::::::::::::::::::::::::::  

                                     О П Р Е Д Е Л И

ПОТВЪРЖДАВА взетата в хода на БП №682/2017 година, по описа на РУ гр.Лом мярка за неотклонение”Задържане под стража” по отношение на подсъдимия, С.М.Б. с ЕГН **********, до привеждане в изпълнение на наложеното му ефективно наказание „Лишаване от свобода”.

Определението може да се обжалва и протестира пред МОС  в  7-дневен срок,считано от днес, по реда на Глава Двадесет и втора от НПК.

Подсъдимият С.М.Б. с ЕГН ********** ДА БЪДЕ ПРИВЕДЕН на основание, чл.244, ал.1 от ЗИНЗС  в ЗАТВОРА гр.Враца.

Препис от настоящето Определение да се изпрати на Началника на Затвора гр.Враца, както и на Началника на Следствен арест гр.Монтана, ОЗ-Монтана, за сведение и изпълнение, ведно с  копие от Справка за съдимост, препис от Определението на съда по чл.342, ал.7 от НПК, препис от Определението за взета МН”ЗПС” и на ЛРП.

 

Протоколът приключи в  15.45 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ :

 

                                                        СЕКРЕТАР: