ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 14.11.2017 г.

Ломският районен съд, ПЕТИ състав в публично съдебно заседание на четиринадесети ноември две хиляди и седемнадесета година в състав:                                     

                                         

                                       Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА и прокурора РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане дело НОХ № 590 по описа за 2017 год., докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. К.Г. от МАК в качеството на служебен защитник на подсъдимия К.А.А. *** от една страна и от друга страна прокурор Росен Станев, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият  К.А.А. – роден на *** ***, *******, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, осъждан, работи, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН  в това, че  на 31.10.2017 година около 13,30 часа в село Долно Церовене, област Монтана, на улица „Синчец” в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без съответното свидетелство за управление с наказателно постановление № 17-0294-001177/19.09.2017 на РУ Лом, връчено му лично на 27.09.2017 година и влязло в законна сила на 05.10.2017 година, управлява МПС-лек автомобил марка „Фолксваген” , модел „Голф” с рег. № М64 75АР, собственост на Р.А.А.от *****, без съответно свидетелство за управление на МПС - престъпление по чл.343в, ал.2 във вр. с ал.1 от НК и във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ПЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, изтърпяването на което наказание се отлага на основание чл.66, ал.1 от НК за срок от ТРИ ГОДИНИ от влизане в сила на определението на съда, с което се одобрява това споразумение.

На основание разпоредбата на чл.55, ал.3 от НК страните се споразумяват на К.А.А. да не се налага по-лекото предвидено кумулативно наказание „ГЛОБА“.

По делото няма направени разноски.

 

          На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 590/2017 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: