ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 14.11.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на четиринадесети ноември две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурора: ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ сложи за разглеждане  НОХД № 599 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.30  часа  се явиха:               

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

               На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. В. И. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Б.Б.П. *** от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Георги Цветанов Споразумение за следното:

Подсъдимият Б.Б.П. роден на ***г***, българин, български гражданин,  средно специално образование, жив. с. *****, с адр. регистрация гр. ******,  женен, пенсионер, осъждан- амнистиран,  с ЕГН ********** Е  ВИНОВЕН в това, че на 01.11.2017 год. около 14,50 часа в с.Расово, обл.Монтана, по ул.“Георги Димитров“ управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „Алфа“, модел „Ромео“ с рег.№ М 78-49 ВВ собственост на И. Б. Б. *** с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда а именно – 1,64 промила, установено по надлежния ред – Протокол №680/03.11.2017 г. за химическо изследване на Специализирана химическа лаборатория за алкохол при ЦСМП Плевен, поради което и на основание чл.343б, ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

 

На основание чл. 55, ал. 3 НК НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание ГЛОБА.

 

На основание чл.343г от НК,  ЛИШАВА подсъдимия Б.Б.П. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ДВАНАДЕСЕТ МЕСЕЦА, като при изпълнението на така наложеното наказание се зачита на осн. чл.58, ал.4 от НК времето през което е бил лишен от възможността да упражнява това си право по административен ред.

 

На осн. чл.67, ал. 2 от НК полагането на възпитателните грижи  спрямо осъдения през изпитателния срок да се възложат на полицейски инспектор по местоживеенето на осъдения.

 

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимият Б.Б.П. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на

МВР- София направените по делото разноски в размер на 5/пет/ лв. , на Националното бюро за правна помощ гр. София адвокатско възнаграждение на определения от АС гр. Монтана и назначен за негов защитник адв. В. И. от МАК и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 599/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.                  

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: