ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 29.11.2017 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, шести състав в публично съдебно заседание на двадесет и девети ноември, две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                       

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Райна Петрова, сложи за разглеждане НОХД № 632 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 9:30 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

                                     ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом прокурор Райна Петрова, договорния защитник Николай Кръстев: Подсъдимият И.В.М., роден на *** ***, с ЕГН **********,***, със средно образование, българин, български гражданин, женен, осъждан, безработен Е ВИНОВЕН за това, че: На 12.11.2017 год. около 18,30 часа в гр.Лом, обл.Монтана, по ул.“Ковачишка“ с посока на движение ул.“Софийска“, управлявал моторно превозно средство - лек автомобил марка „Форд“, модел „Ескорт“ с рег.№ ***негова собственост с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда - 2,65 промила алкохол, установено по надлежния ред с Протокол № 704/15.11.2017 г. на Специализирана химическа лаборатория при ЦСМП гр.Плевен, поради което на основание чл.343б ал.1 от НК и чл.55, ал.1, т.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «лишаване от свобода» за срок от 5 /ПЕТ/ месеца, изтърпяването на което се отлага при условията на чл.66 НК, за срок от 3/ТРИ/ години и ГЛОБА в размер на 200/ДВЕСТА/ лева.

         На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим И.В.М. *** се възлага на Районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

           На основание чл.343г от НК, ЛИШАВА подсъдимия И.В.М. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА, като се зачете времето, през което е бил лишен от това му право по административен ред.

 

ОСЪЖДА подсъдимия И.В.М., с ЕГН **********, да заплати по сметката на ЦСМ Плевен сума в размер на 5,00 лв. за изготвяне на химично изследване и 5,00 /Пет/ лева по сметка на ЛРС за евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №632 от 2017 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 

………………………

С оглед обстоятелството, че производството по делото приключи със споразумение намира, че взетата по отношение на подсъдимия И.В.М. мярка за неотклонение „Подписка”, следва да бъде отменена, тъй като в днешното съдебно заседание е постигнато споразумение, т.е. постигнати са целите на закона, поради което, на основание чл. 309, ал. 2 НПК, съдът

                                     О П Р Е Д Е Л И:

ОТМЕНЯ взетата на досъдебното производство мярка за неотклонение “ПОДПИСКА” по отношение на И.В.М., роден на *** ***, с ЕГН **********,***, подсъдим по НОХД № 632/2017 г. по описа на Районен съд - Лом.

Определението може да се обжалва или протестира в 7-мо дневен срок пред МОС.

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.00 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                                      СЕКРЕТАР: