ПРОТОКОЛ

 

гр.Л О М, 05.12.2017 г.

Ломският районен съд, гражданска колегия, шести състав в открито съдебно заседание на пети декември, две хиляди и седемнадесета година в състав.

Председател:  БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар Веселка Младенова

сложи за разглеждане Гражданско дело № 1651 по описа за 2017 год. докладвано от съдията Боряна Александрова.

На именното повикване в 10:30 часа се явиха:

……………….

С оглед волеизявлението на ищцата и на ответника лично в днешното съдебно заседание и след като изслуша искането и внесената в днешното съдебно заседание спогодба съдът намира, че не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрена.

Водим от горното и на основание чл. 234 от ГПК

Съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА спогодба по гр. дело 1651 от 2017 г. по описа на ЛРС подписана между Е.Д.Д. с ЕГН ********** в качеството й на майка и законен представител на малолетното дете ГИ Т. с ЕГН ********** като ищца по делото и от друга страна И.Т.С. с ЕГН ********** по силата на която страните са съгласни родителските права по отношение на малолетното дете ГИ Т. се предоставят на майката Е.Д.Д..

 Местоживеенето на детето ГИ Т. е при майката със съдебен адрес ***.

И.Т.С. се задължава да заплаща месечна издръжка в размер на 120 /сто и двадесет/ лв. на Е.Д.Д. с ЕГН ********** в качеството й на майка и законен представител на малолетното дете ГИ Т. с ЕГН ********** считано от 30.06.2017 г. ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на законни причини  иобстоятелства за изменението или прекратяването на тази издръжка.

Режим на лични отношения между детето ГИ Т. и бащата И.Т.С. е следният: бащата И.Т.С. ще взима детето при себе си от 8.00 часа на съботния ден с преспиване до 18:00 часа в неделя, а именно: всяка първа, втора и четвърта събота и неделя от месеца, както и един месец през лятото несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката както и по всяко друго време при съгласие и отстъпка от страна на родителите.

Бащата И.Т.С. ще взема детето ГИ Т. при себе си всяка четна календарна година по време на Коледните и новогодишни празници, считано от 24.12. на четната текуща година от 10:30 часа, като го върне на 02.01. на следващата година в 14.30 часа.

Осъжда И.Т.С. с ЕГН ********** да заплати по сметката на съда 86,40 лева държавна такса, както и в случай на служебно издаване на изпълнителен лист - 5.00 лева.

 

 

СПОГОДИЛИ СЕ:

 

Е.Д.Д.             И.Т.С.:

 

……………………………….                 ………………………………….

 

 

 

 

 

 

ПРЕКРАТЯВА по гр. Дело № 1651 от 2017 г. по описа на Районен съд – Лом, поради постигната между страните спогодба.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Протоколът приключи в 10.50 ч. и е изготвен в с.з.

 

                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                     СЕКРЕТАР: