ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

Гр.Лом, 22.11.2017 година

 

В     И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

Районен съд, гр.Лом, първи състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и втори ноември две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ : НИНА КАМЕНОВА

 

като разгледа докладваното  гр.д.№2073/2017 година по описа на ЛРС, за да се произнесе, взе предвид следното:

Постъпила е молба с вх.№ 19450 от 21.11.2017 година, подадена от ищцата, В.И. П, като майка и законна представителка на малолетното си дете, К.В.М., в която е направено изявление за отказ от предявените по делото искове поради постигнато извънсъдебно споразумение между ищцата и ответника.

С оглед на това е поискано производството по настоящото дело да бъде прекратено.

По така постъпилата молба на за отказ от исковете съдът прие следното:

Молбата следва да бъде уважена.На основание  чл. 233, изр.първо от ГПК ищецът може да се откаже изцяло или отчасти от спорното право във всяко положение на делото.В случая производството по делото е висящо пред първата инстанция, и няма процесуална пречка ищцата да се откаже от исковете си изцяло или отчасти. Същата прави изявление в молбата си от 21.11.2017 година, за пълен отказ от исковете по настоящото дело и това нейно изявление е надлежно заявено, лично.

При това положение производството по делото следва да бъде прекратено изцяло на основание  чл. 233 от ГПК.Чрез заявения отказ ищцата изцяло десезира съда от предявените искове, въз основа на които е образувано делото.Съгласието на ответника с отказа не е необходимо, не се изисква от закона и съдът няма задължение да го уведомява.

Мотивиран от гореизложеното и на основание  чл. 233 от ГПК, съдът:

 

ОПРЕДЕЛИ:

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.дело № 2073/2017 година по описа на РС, гр.Лом, на основание чл. 233 от ГПК-поради отказ от предявените по делото искове.

Определението може да се обжалва с частна жалба пред МОС, в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

 

 

                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :