Р    Е    Ш    Е   Н    И    Е

Гр.Лом, 23.11.2017 година

 

В     И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

Районен съд, гр.Лом, първи състав, в открито съдебно заседание на двадесет и трети ноември две хиляди и седемнадесета  година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ : НИНА КАМЕНОВА

 

при секретар, Б.Костова, и с участието на  прокурор при ЛРП И.К, след като разгледа докладваното от съдията Каменова АНД № 550/2017 година, по описа на ЛРС, въз основа на събраните по делото доказателства и закона

 

Р    Е   Ш   И  :

 

ПРИЗНАВА подсъдимият, В.Ц.Ц., роден на *** година в гр.Лом, жител и живущ ***, българин, български гражданин, работи, средно образование, не осъждан с ЕГН: **********, за ВИНОВЕН в това, че на 12.10.2017 година,  около 20.30 часа в гр. ******, обл. Монтана, по ул. „******“ управлявал МПС – мотопед марка ******, с номер на рама ******, неустановена собственост, което не е регистрирано по надлежния ред - съгласно Наредба I-45 от 24.03.2000 година, за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на моторни превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства, престъпление по чл. 345, ал. 2, във  вр. ал. 1 НК.

На основание чл.78а от НК ОСВОБОЖДАВА обвиняемият, по БП № 652/2017 година,  по описа на РУ гр.Лом, респ. прокурорска преписка вх.№ 1262/ 2017 година, по описа на ЛРП, В.Ц.Ц., със снета по делото самоличност ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.345, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, КАТО  МУ НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ “ГЛОБА”, в размер на 1000 лева/хиляда лева/, която да заплати в полза на Държавата.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд гр.Монтана, в 15-дневен срок от днес по реда на Глава Двадесет и първа от НПК.

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ :