Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

Гр.Лом,22.11.2017г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

            Районен съд гр.Лом, VІ съдебен състав в открито съдебно заседание на 22 ноември две хиляди и седемнадесета година, в състав :

 

                                                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Б.Александрова

 

            при секретаря В.Младенова, и с участието на прокурор Ив.Карагьозов, след като разгледа докладваното от съдия Александрова АНД № 561/2017г. по описа на ЛРС, въз основа на събраните по делото доказателства и закона

 

                                                           Р   Е   Ш   И  :

 

            ПРИЗНАВА обвиняемия П.С.П. , роден на ***г., българин, български гражданин, безработен,  с адрес ***, неосъждан с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 18.10.2017 год. около 11,30 часа в гр.Вълчедръм, обл.Монтана на ул.”България”, управлявал моторно превозно средство – мотопед  марка „Симсон“,  с номер рама 5633820, което не е регистрирано по надлежния ред – престъпление по чл.345, ал.2 във вр. с ал.1 от НК.

 

            На осн. чл.78а, ал.1 от НК ОСВОБОЖДАВА обвиняемия П.С.П. , с ЕГН ********** по ДП 678/2017год. по описа на РУ гр.Лом, респ. пр. преписка вх.№ 1290/2017год. по описа на РП гр.Лом – ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.345, ал.2 във вр. с ал.1 от НК, като МУ НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ “ГЛОБА”, в размер на 1000.00лв /хиляда лева/, която следва да заплати в полза на Държавния бюджет, както и държавна такса в размер на 5.00лева /пет лева/, за служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд гр.Лом.

 

            Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд гр.Монтана, в 15-дневен срок от днес по реда на Глава Двадесет и първа от НПК.

 

                                                                                                          Районен съдия :