П   Р   И   С   Ъ   Д    А

 

                                               

                                              

 

 

                                     Гр.Лом  12.12.2017г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А

                    

 

 

       Ломски   районен съд, четвърти  наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на дванадесети декември две хиляди и седемнадесета година, в състав:                                   

             

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ :   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА                                                                                                                                      

 

 

       при секретаря Д.Ценкова и с участието на прокурор при ЛРП Г.Цветанов, като разгледа докладваното  от съдия Славчева  НОХД № 450/17г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият И.Й.Д. роден на ***г***, обл.Видин, с основно образование, разведен, неосъждан, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че след като е осъден с влязло в сила решение по гр.д. № 215/14г. по описа на ЛРС да заплаща на С.И.Й. и Н.И.Й.,***, със съгласието на майка им и техен законен представител Д.С.Д. ***, месечна издръжка в размер на 90лв за всяко от децата, съзнателно не изпълнил това свое задължение в размер на повече от две месечни вноски, а именно 9 месеца и 5 дни, включващ периода от 04.07.2014г. до 05.04.2016г., в който дължимата месечна издръжка за всяко от децата е в размер на 465лв, или общо 930лв, като вместо по 180лв е заплащал по 80лв, поради което и на осн. чл.183, ал.1 във вр. с чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание „ПРОБАЦИЯ”, като определя следните пробацинонни мерки: 1./ „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС с явяване и  подписване пред пробационен служител два пъти седмично” и 2./ „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ”, двете за срок от 8 /осем/ месеца. 

 

           На осн. чл.189, ал.1 от НПК ОСЪЖДА подсъдимият И.Й.Д. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на ОД на МВР гр.София направените в хода на ДП деловодни разноски в размер на 144,90лв /сто четиридесет и четири лева и деветдесет стотинки/, а по сметка на ВСС направените съдебни разноски в размер на 40лв /четиридесет/ лева, както и 5лв държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 15-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

               

                                              

      

                                                            РАЙОНЕН  СЪДИЯ :