ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 06.12.2017 година

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, ПЪРВИ състав, в публично съдебно заседание на шести декември, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                                          Председател : НИНА КАМЕНОВА

Съдебни заседатели : С.М.Г.

                     Н.З.П.

при участието на секретар: БОЯНА К. и прокурора: РОСЕН СТАНЕВ сложи за разглеждане  НОХД № 532 по описа за 2017 година докладвано от съдията Каменова.

На именното повикване в 10.30 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК,

Съдът

                                 О П Р Е Д Е Л И :

    ОДОБРЯВА постигнатото между страните Районна прокуратура град Лом, представлявана от Росен Станев прокурор при същата  от друга страна, адвокат К.Г. защитник на подсъдимият И.С.Т. и адвокат Н.Г. служебен защитник на подсъдимият Е.Г.З..

ПРИЗНАВА подсъдимият И.С.Т., роден на *** ***, жител и живущ *** българин, български гражданин, с основно образование, ученик, неженен, неосъждан, с ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 09.02.2017 година в село *********като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, в съучастие като съизвършител с Е.Г.З. ***, направил опит да отнеме чужди движими вещи-пари, от владението на С.Л.С. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и деянието е останало недовършено, поради независещи от него причини- поради което и на основание член 198, ал.1 във вр чл. 20 ал. 2 във вр с чл. 18, ал. 1 във вр с чл. 63, ал. 1, т. 3 НК, във връзка чл.55, ал.1, т.2, б. «б» от НК ГО ОСЪЖДА на ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ, като присъдата да се прочете пред колектива на СУ „Д-Р П. ***.

ПРИЗНАВА подсъдимият Е.Г.З., роден на *** ***, жители живущ ***, българин, български гражданин, с основно образование, ученик, неженен, неосъждан, с ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 09.02.2017 година в село *********като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, в съучастие като съизвършител с И.С.Т. ***, направил опит да отнеме чужди движими вещи-пари, от владението на С.Л.С. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и деянието е останало недовършено, поради независещи от него причини- поради което и на основание член 198, ал.1 във вр чл. 20 ал. 2 във вр с чл. 18, ал. 1 във вр с чл. 63, ал. 1, т. 3 НК, във връзка чл.55, ал.1, т.2, б. «б» от НК ГО ОСЪЖДА на ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ, като присъдата да се прочете пред колектива на ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ „ДИМИТЪР МАРИНОВ” ГРАД ВЪЛЧЕДРЪМ.

На основание чл.53, ал.2, б. «А» от НК  от НК, ОТНЕМА в полза на Държавата предмета на престъплението  - 2 броя тояги и 1 брой стъклена бутилка с надпис „Савой”  за унищожаване.

На основание чл. 189 НПК, осъжда подсъдимите И.С.Т. с ЕГН ********** *** и Е.Г.З. ***, с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТЯТ СОЛИДАРНО направените по делото разноски по сметка на ОД МВР-РУ-Лом в размер на общо 148.12 лева за експертиза, и 5,00 /Пет/ лева по Бюджета на съдебната власт по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителен  лист, а Е.Г.З., за служебен защитник по сметка на НБПП .

РЕШАВА НОХД № 532/2017 година по описа на ЛРС, със споразумение.

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 532/2017 година по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

   ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Протоколът приключи в 11.15 ч. и се изготви в съдебно заседание.

                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: /П/

                          Съдебни заседатели:    1………/П/……………………….

С.М.Г.

       2……/П/…………………………

                                      Н.З.П.

                            СЕКРЕТАР: /П/