ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 06.12.2017 година

Ломски районен съд, наказателна колегия, ПЪРВИ състав, в публично съдебно заседание на шести декември, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                          Председател: НИНА КАМЕНОВА

       Съдебни заседатели:  1.Ю.А.З.

                                                                                     - П.

                                                                    2.П.В.И.  при участието на секретар: БОЯНА КОСТОВА и прокурор: РАЙНА ПЕТРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 554 по описа за 2017 година докладвано от съдия КАМЕНОВА.

На именното повикване в 9.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК,

Съдът

                                 О П Р Е Д Е Л И :

   ОДОБРЯВА постигнатото между страните Районна прокуратура град Лом, представлявана от Райна Петровапрокурор при същата  и от друга страна Калина Гашева, адвокат при адвокатска колегия град Монтана – защитник на подсъдимият Б.Т.И.. 

    ПРИЗНАВА подсъдимият Б.Т.И., роден на *** година в с. Септемврийци, от град София, улица „Обелски път” № 7 и настоящ адрес ***, българин, български гражданин, с основно образование, безработен, женен, осъждан-реабилитиран, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 23.02.2017 година в ***********в помещение, обособено като спалня и ползвано от него, държал 1 брой самоделно изработена ловна пушка 12 калибър, представляваща огнестрелно оръжие по смисъла на чл. 4, ал. 2 във вр с ал. 1 от Закона за оръжията, боеприсасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, без да има за това надлежно разрешение- поради което и на основание член 339, ал. 1, предложение второ от  НК, във връзка чл.55, ал.1, т.1 от НК ГО ОСЪЖДА на 1 /ЕДНА/ година „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“.

      На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното наказание лишаване от свобода с изпитателен срок от 3/ТРИ/ години.

     На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК ВЪЗЛАГА възпитателната работа по отношение на условно осъденият Б.Т.И. *** на Районен инспектор при РУ град Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимият.

     На основание чл.53, ал.2, б. «А» от НК  от НК, ОТНЕМА в полза на Държавата предмета на престъплението1 брой самоделно изработена ловна пушка 12 калибър, оставена на съхланание в КОС при РУ Монтана.

     На основание чл. 189 НПК, осъжда подсъдимият Б.Т.И., със снета по делото самоличност и ЕГН, ДА ЗАПЛАТИ направените по делото разноски по сметка на ОД МВР-РУ-Лом в размер на общо 72.58 лева за експертиза, и 5,00 /Пет/ лева по Бюджета на съдебната власт по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителен  лист.

   РЕШАВА НОХД № 554/2017 година по описа на ЛРС, със споразумение.

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 554/2017 година по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

   ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

::::::::::::::::::

На съдебните заседатели да се изплати по 7.22 лева на всяка от бюджета на съда, както и пътни разноски на съдебен заседател П.И. в размер на 4.96 лева.

Протоколът приключи в 10.15 ч. и се изготви в съдебно заседание.

                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: /П/

                          Съдебни заседатели:   1……/П/………………………….

     Ю.А.З. - П.

   2………/П/………………………

                                                             П.В.И.

                            СЕКРЕТАР: /П/