ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 13.12.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на тринадесети декември две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

 

                                                       Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурора: РОСЕН СТАНЕВ сложи за разглеждане  НОХД № 656 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в  9.30 часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

               На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. А.Л. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия М.Г.М. *** от една страна и от друга страна  Районен прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение за следното:

Подсъдимият М.  Г.М.  роден на ***г***,  българин, български гражданин,  начално  образование, жив. с. *****, неженен, безработен, осъждан, с  ЕГН ********** Е  ВИНОВЕН в това, че на 23.05.2017 год. в с.Септемврийци,обл.Монтана по ул.”Свобода” управлява моторно превозно средство  лек автомобил марка”Мазда”,модел „121” с рамаYCMAXXBAJATA57520,  на името на Л. П. Р. от гр.*****, обл.Монтана,като си служи с табели с регистрационен номер М 0491АМ, издадени за друго  Моторно превозно средство лек автомобил марка „Форд”,модел „Орион”,регистриран на името на М. Д. С., б.ж. на гр.***, поради което и на основание чл.345, ал.1 от НК, при условията на чл.54 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ГЛОБА» в размер на 500 /ПЕТСТОТИН/ лева, която да бъде заплатена в полза на държавата.

 

Веществени доказателства по делото – два броя табели с рег. № М 0491 АМ СЕ ОТНЕМАТ  в полза на държавата и същите следва да бъдат предадени в КАТ - Монтана.

 

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимият М.Г.М. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на Националното бюро за правна помощ гр. София адвокатско възнаграждение на определения от АС гр. Монтана и назначен за негов защитник в хода на ДП адв. А.Л. от МАК и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 656/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.                  

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: