О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

гр. Лом, 08.01.2018 г.

           

 

Ломският районен съд, гражданско отделение, ІV състав в закрито заседание на осми януари две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: Боряна Александрова

като разгледа докладваното от съдия Александрова  гр. дело № 1618 по описа на съда за 2016 година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е исково.

Производството по делото е образувано по повод постъпила искова молба от Е.А.Г. , за делба на недвижим имот.

С разпореждане от 23.02.2017 г. съдът е разпоредил размяна на книжата , между страните.

Страните са отговорили в слок на ИМ, като са изразили становището се , относно допустимостта и основателността на ИМ. Съдът е изпратил копие от отговорите на ответниците, като е указал на ищцата да изрази своето становище. Същата е поискала съдът да удължи срока с 2 месеца. Съдът е уважил искането й. В последствие с нарочна молба е поискала нова 2-месечно удължаване на срока, което съдът е оставил Без уважение.  

 До настоящият момент ищцата, нито е представила исканите от нея нови доказателства, нито е придприела някакви процесуални действия , с цел насрочване на делото й за делба. Процесуалният закон не допуска такова разточителства във времето.

С оглед на изложеното, ищцата не е указала съдействие на съда за изразяване на становището си, по направените от ответниците възражения по повод исковата й молба .

 От изложеното дава основание на съда да приеме, че неизпълнението на указанията е следствие на неположена грижа от страна на ищцата,с което непрестанно сочи като причина за продължавана на срока. Това нейно бездействие следва да бъде санкционирано, като се приложи, разписаната т. 3 от ТР № 3/2009 г. на ОСГК на ВКС санкция и исковата молба се върната, а производството по делото прекрати.

Водим от горното, съдът

 

 

О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И  :

 

ВРЪЩА исковата молба НА Е.А.Г. – за делба, по коята е образувано гр.д. № 1618-16г. ЛРС и  прекратява производството по делото.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от съобщаването му пред МОС.

 

 

 

                                                       РАЙОНЕН  СЪДИЯ :.