П   Р   И   С   Ъ   Д    А

 

                                               

                                              

 

 

                                     Гр.Лом  15.12.2017г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А

                    

 

 

       Ломски   районен съд, четвърти  наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на петнадесети декември две хиляди и седемнадесета година, в състав:                                   

             

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ :   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА                                                                                                                                      

 

 

       при секретаря Д.Ценкова и с участието на прокурор при ЛРП Райна Петрова, като разгледа докладваното  от съдия Славчева  НОХД № 500/17г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият Х.М.И. роден на ***г***, българин, с българско гражданство, живущ ***, с начално образовани, женен, пенсионер, осъждан-реабилитиран, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от 14.11. до 15.11.2016г. в с.Ковачица, обл.Монтана, проявил жестокост към гръбначно животно-кубе, собственост на А.Н.М. от с.с., като с това му причинил противозаконно смърт-престъпление по чл.325б, ал.1 от НК.

 

        На осн. чл.78а, ал.1 от НК ОСВОБОЖДАВА подсъдимият Х.М.И. със снета по делото самоличност ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, като му налага административно наказание „ГЛОБА” в размер на 1 000лв /хиляда лева/, която да заплати в полза на държавата.

 

           На осн. чл.189, ал.1 от НПК ОСЪЖДА подсъдимият Х.М.И. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на ОД на МВР гр.София направените в хода на ДП деловодни разноски в размер на 38,64лв /тридесет и осем лева и шестдесет и четири стотинки/, а по сметка на ВСС направените съдебни разноски в размер на 20лв /двадесет/ лева, както и 5лв държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 15-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

               

                                              

      

                                                            РАЙОНЕН  СЪДИЯ :