ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 08.11.2017 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, шести състав в публично съдебно заседание на осми ноември, две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                       

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

Съдебни заседатели:

1.     И.Л.И.

2.  Г.Г.И.

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Георги Ц., сложи за разглеждане НОХД № 408 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 09:30 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

                                     ОПРЕДЕЛИ:

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом - прокурор Георги Ц. и адв. Д.Ц. в качеството му на служебен защитник.

Подсъдимият М.И.Т. роден на  ***г. в гр.Лом, българин, български гражданин, с основно  образование, разведен, пенсионер, не осъждан,  живущ *** с ЕГН **********,  е ВИНОВЕН за това, че: На 12.07.2016г. с цел да набави за себе си имотна облага – получил обещание да му се заплати между 30 и 50 евро на човек , ако превози чужденци от гр. София до границата със Сърбия, но не реализирал имотна облага , противозаконно подпомогнал чужденци А.М./ А.М./ – гражданин на Иран роден на ***г. в гр. Борожерд, Иран, нерегистриран в Р.България и без статут, Ф.Х.гражданин на Иран, роден на ***г. в гр. Борожерд, Иран, нерегистриран в Р. България и без статут и М.К.гражданин на Иран роден на ***г. в гр. Шираз, Иран, нерегистриран в Р.България и без статут, да преминат в страната – от гр. София до гр. Лом в нарушение на закона – чл.8, ал.1 от закона за чужденците в Република България „Чужденец може да влезе в Република България, ако притежава паспорт или заместващ го документ за пътуване, както и виза, когато такава се изисква по закон“, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил марка „Шевролет“, модел „Калос“ с рег. №***, собственост на „Невинас“ ЕООД със седалище гр. Пловдив и управител Н.Г.Н.и по отношение на повече от едно лице поради което на основание чл.281, ал.2, т.1 и т. 5 във вр. ал.1 от НК, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК, му се ОПРЕДЕЛЯ наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от 5 /ПЕТ/ месеца, изпълнението на което да се отложи за срок от ТРИ години на основание чл.66, ал.1 от НК.

      На основание чл.55, ал.3, от НК, не налага предвиденото в чл.281, ал.2 от НК по-леко наказание наред с наказанието „Лишаване от свобода”, а именно „Глоба”. 

 На основание чл.67, ал.5 от НК възлага възпитателни мерки на районен инспектор по местоживеене на подсъдимия М.И.Т..

Веществените доказателства по делото - лек автомобил марка  „Шевролет“, модел „Калос“ с рег. №***, собственост на „Невинас“ ЕООД със седалище гр. Пловдив и управител Н.Г.Н.следва да бъде върнат на неговия собственик, след доказване, че същият не го е предоставил доброволно на подсъдимият за извършване на престъплението.

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №408 от 2017 г. поради постигнато и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

………………..

 

На основание чл. 309, ал. 2 НПК, съдът

                                     О П Р Е Д Е Л И:

ОТМЕНЯ взетата на досъдебното производство мярка за неотклонение “Подписка” по отношение на М.И.Т. роден на  ***г. в гр.Лом, българин, български гражданин, с основно образование, разведен, пенсионер, не осъждан,  живущ *** с ЕГН **********, подсъдим по НОХД № 408/2017 г. по описа на Районен съд - Лом.

         Определението може да се обжалва или протестира в 7-мо дневен срок пред МОС.

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.30 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                                      СЕКРЕТАР: