ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 04.12.2017 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, шести състав в публично съдебно заседание на четвърти декември, две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                       

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

Съдебни заседатели:

1.     Р.Г.Р.

2.  Н.З.П.

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Райна Петрова, сложи за разглеждане НОХД № 409 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 14:00 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

                                     ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом - прокурор Райна Петрова и адв. В.И. за следното: Подсъдимият И.В.Г.,***, роден на *** год. в гр.Лом, живущ ***, българин, български гражданин, с начално образование, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че: На 27/28 декември 2016г., в гр.Вълчедръм, обл.Монтана, на ул.”Белмекен” № 2, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – три броя овце, всяка едно, от които на стойност 180лв. или всички на обща стойност 540 лв. от владението на Б.Т.М.,*** -собственост на същия, без негово знание и съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, поради което на основание чл.196, ал.1, т.1, във вр. с  чл. 194, ал.1от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 от  НК  му СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ЕДНА ГОДИНА “Лишаване от свобода, при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието.

ОСЪЖДА подсъдимият И.В.Г. ***, с ЕГН ********** да заплати сума в размер на 52,90 лв. за изготвяне на съдебно счетоводна експертиза на ДП, като сумата бъде внесена по сметката на ОД МВР Монтана, както и 5 (пет) лева по сметката на РС Лом за евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №409 от 2017 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 

Производство по реда на чл.306 НПК с оглед приложение разпоредбите на чл.25 във вр. с чл. 23 от НК.

………………………..

        

Съдът

О П Р Е Д Е Л И:

КУМУЛИРА наложените наказания по НОХД №409 от 2017 г., присъда по НОХД №91 от 2017 г. и присъда по НОХД №343 от 2016 г. всичките по описа на Районен съд Лом, като определя едно общо наказание, а именно най-тежкото от трите - ЕДНА година „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

На основание чл. 23 от НК присъединява към така наложеното общо наказание,  наказанието „Глоба“ в размер на 500 лв. постановена по НОХД № 343 от 2016 г. на Районен съд Лом.

На основание чл. 25, ал.2 НПК приспада от така определеното общо наказание, изтърпяната част от наказанието по НОХД №343 от 2016 г. на ЛРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване или протест в 15 дневен  срок считано от днес пред Окръжен съд Монтана.

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 14.30 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                                      СЕКРЕТАР: