ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 26.01.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и шести  януари  две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

 

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

                                                         

       Е.Н.И.

 

                Съдебни заседатели:

                                                           Е.Г.А.

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурора ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ сложи за разглеждане  НОХД № 640 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.00  часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

           На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

           ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. К. от МАК в качеството на защитник на подсъдимата Й.И.А. *** от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Георги Цветанов Споразумение за следното:

Подсъдимата   Й.И.А. родена на ***г. в гр. ***, българка, българска гражданка, средно образование, разведена, пенсионер, жив. гр. *****, неосъждана, с ЕГН ********** Е  ВИНОВНА в това, че на 20.03.2017 година в гр. Лом, обл. Монтана, в обитаван от нея имот – къща, находяща се в местността „******“, имот № 604023, в немаловажен случай държи акцизни стоки – 220 броя кутии цигари, марка „HERALD“ на обща стойност 1650,00лева, без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон – чл.25, ал.1 от Закона за тютюна и тютюневите изделия -  „Тютюневите изделия от местно производство и от внос се продават на вътрешния пазар с поставен върху потребителската опаковка бандерол по начин, който да гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унищожаване чрез разкъсване.“ и чл.2 т.2 от Закона за акцизите и данъчните складове – „На облагане с акциз подлежат:….тютюневите изделия…“, поради което и на основание чл. 234, ал.1 от НК , при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК И СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ПЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

 

         На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдената подсъдима Й.И.А. *** СЕ ВЪЗЛАГА на Районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимата.

 

На основание чл. 55, ал. 3 НК НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание ГЛОБА, както и лишаването от права по чл.37, ал.1, т.7 от НК, тъй като подсъдимата не притежава права от които да бъде лишена.

 

На основание чл.234, ал.3 във вр. с чл.53, ал.1, буква „а” от НК, приложените веществени доказателства – 220 броя кутии цигари, марка „HERALD“ /22 броя стека цигари, марка „HERALD/, оставени на съхранение в РУ гр. Лом, СЕ ОТНЕМАТ в полза на Държавата, като на основание чл.2, ал.1 от Наредба №7 от 02.09.2010 година за разпореждането с отнети и изоставени в полза на държавата акцизни стоки, веществените доказателства, следва да бъдат унищожени от органа който ги е задържал – РУ гр. Лом чрез изгаряне под контрола на Митницата.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 640/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.                  

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                

                                                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

                                                                                                 /Е. И./

                                                                                                     2.

                                                                                              /Е. А./