ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 26.01.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и шести  януари  две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

 

                                                         Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурора ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ сложи за разглеждане  НОХД № 660 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.30 часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

               На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. А. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия К.К.В. *** от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Георги Цветанов Споразумение за следното:

Подсъдимият К.К.В. роден на ***г***, българин, български гражданин, средно образование, неженен, безработен, жив. гр. *****, неосъждан, с ЕГН **********  Е  ВИНОВЕН в това, че на 04.06. 2017 година около 22,45 ч. в гр.Лом   област Монтана ,  по улица „Панайот Волов”  управлявал МПС – лек автомобил марка „Хюндай, модел „Купе”, с   регистрационни номера  ЕН 2203 ВН,  собственост на Л. Н. Я. от гр.*** област Плевен, след употреба на наркотични вещества-тетрахидроканабинол и амфетамин, установени по надлежния ред съгласно съдебно-химическа / токсикологична/ експертиза  изх. № 4458 / 2017 година на токсикохимична лаборатория на Военно медицинска академия гр.София, поради което и на основание чл.343б, ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

На основание чл. 55, ал. 3 НК НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание ГЛОБА.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК във вр. с чл.67, ал. 1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим К.К.В. се възлага на районен инспектор при РУ гр.Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимият К.К.В. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на МВР- София направените по делото разноски в размер на 255.64/двеста петдесет и пет лв. и шестдесет и четири ст./лв., на Националното бюро за правна помощ гр. София адвокатско възнаграждение на определения от АС гр. Монтана и назначен за негов защитник адв. Н. А. от МАК и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 660/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.                  

                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                  

След одобряване на споразумението съдът постави за разглеждане въпросът по взетата на подсъдимия К.К.В. в хода на БП Мярка за неотклонение „Подписка“.

Съдът намира, че нуждата от взетата мярка е отпаднала, с оглед одобреното споразумение, поради което

 

                                   О П Р Е Д Е Л И :

 

ОТМЕНЯ  Мярката за неотклонение“Подписка“, взета по отношение на подсъдимия  К.К.В. в хода на ДП.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва и протестира пред МОС в 7 дневен срок от днес по реда на Глава 22 от НПК.

Протоколът приключи в 10.00 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

 

    РАЙОНЕН СЪДИЯ:                   

                     

                                           СЕКРЕТАР: