ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 26.01.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и шести  януари  две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

 

                                                           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурора ИВАН КАРАГЬОЗОВ сложи за разглеждане  НОХД № 661 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 11.10 часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

               На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. А. Л. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия О.Т.Ц. *** от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Иван Карагьозов Споразумение за следното:

Подсъдимият О.Т.Ц. роден на ***г***, българин, български гражданин, средно образование, разведен, безработен, жив. гр. ******, осъждан, с ЕГН ********** Е  ВИНОВЕН в това, че на 03.09.2017 година, около 15.00 часа в с.Расово, обл. Монтана, по улица „Панайот Хитова”  управлявал  моторно превозно средство-лек автомобил марка „Фолксваген”,модел” Поло” с рег. № ВР 3455 ВН с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда ,а именно 2,85 на хиляда ,установено по надлежния ред – протокол № 1327/05.09.2017 год. за физико-химична експертиза на НТЛ при ОД на МВР-Монтана,след като е осъден с влязла в сила присъда по НОХД № 30066/ 2015 год. по описа на РС-Монтана ,влязла в законна сила на 12.05.2015 год. за същото престъпление по чл. 343б,ал.1 НК, поради което и на основание чл.343б, ал.2 във вр. ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

 

На основание чл.343б, ал.2 във вр. чл.55, ал.1, т.1 от НК НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание  ГЛОБА в размер на 300/ТРИСТА/ лева, които да заплати в полза на държавата.

На основание чл. 343г, във вр. чл. 37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА подсъдимия О.Т.Ц. от право да управлява МПС ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА.

 

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимият О.Т.Ц. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на МВР- София направените по делото разноски в размер на 84.94/осемдесет и четири лева и деветдесет и четири ст./лв., на Националното бюро за правна помощ гр. София адвокатско възнаграждение на определения от АС гр. Монтана и назначен за негов защитник адв. А. Л. от МАК и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 661/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.                  

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: