ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 25.01.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, трети състав, в публично съдебно заседание на двадесет и пети януари, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

Съдебни заседатели: 

         1. В.П.Ц.

         2. Р.Ц.Н.

 

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА и прокурор: ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД  № 690 по описа за 2017 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 13.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Ф.Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия С.Й.А. *** от една страна и от друга страна прокурор Ели Лазарова, Споразумение за следното:

 

          Подсъдимият С.Й.А. роден на *** г. в ******, живущ ***, българин, български гражданин, неженен, с основно образование, безработен, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че на 02.12.2017 г. в гр.Лом, област Монтана, площад „Свобода” № 4 от заведение за бързо хранене „Малибу” при условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи: три броя стъклени бутилки с бира марка „Алмус” от 500 мл; три броя стъклени бутилки с бира марка „Каменица” от 500 мл; 2 броя   пластмасови бутилки от 500 мл „Сода”, производител „КГК 93 Монтана”; 1 брой пластмасова бутилка от 500 мл „Трапезна вода”, произведена за „Лидъл България” ЕООД; 1 брой пластмасова бутилка от 500 мл газирана безалкохолна напитка „Ябълка”, производител „КГК 93 Монтана”; 1 брой пластмасова бутилка от 500 мл „Coca Cola”; 1 брой пластмасова бутилка „Fanta-Бяла праскова Тропик”; 1 брой пластмасова бутилка от 500 мл негазирана безалкохолна напитка с подсладители и аромат „Ябълка”, производител „КГК 93 Монтана”; 4 броя сурови пилешки пържоли с тегло на пържолите 0.700 кгр., приготвени от пилешко бутче; 1 100 гр. варена пиперосана сланина; 4 броя сурова наденица на фирма „Малевентум”; 1 брой бутилка с „Ром”-1 литър; 4 броя пакета с кайма, марка „Маджарски” от по 275 грама и 1 брой USB Flash memory 8 gb, сива на цвят с дупка в края на флашката на обща стойност 69.63 лева, от владението на М.Л.Ф., в качеството ѝ на управител на ТД „МАГ” 2007” ЕООД, без знанието и съгласието на собственика с намерение противозакнно да ги присвои, като при извършване на деянието разушил преграда, здраво направена за защита на имот (счупил стъклото на заведението) поради което и на основание чл.196, ал.1, т.2 във връзка с чл. 195, ал.1, т.3 във вр. с чл.194, ал.1  и с чл.55, ал.1, т.1 НК ГО ОСЪЖДА на ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което наказание да изтърпи при първоначален „строг“ режим в затворническо общежитие от закрит тип.

 

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК подсъдимият С.Й.А. със снета по делото самоличност следва да заплати  по сметката на МВР - гр. София направените по делото разноски  в размер на 113.65 лв. / сто и тринадесет лева и шестдесет и пет стотинки/, и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС - Лом - 5/пет/ лева държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

На  основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 690/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                      

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

                                                           /В.Ц./

 

 

                                                       2.

                                                           /Р.Н./