П Р О Т О К О Л

Гр. Лом, 17.01.2018 год.

 

Ломски районен съд, ІV-ти съдебен състав, в публично съдебно заседание на седемнадесети януари, две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

                                                        Б.И.Б.

          Съдебни заседатели:   

                                                        Е.К.С.

 

при участието на секретар АНЕТКА РАНГЕЛОВА и прокурор Георги Цветанов при Районна прокуратура гр.Лом, сложи за разглеждане НОХД № 17 по описа за 2018 год. на Районен съд гр. Лом, докладвано от Съдия Александрова.

Откривам съдебното заседание в 13.00 часа.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът на основание чл. 382, ал. 7 от НПК, тъй като представеното споразумение не противоречи на закона и морала

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнато споразумение между страните адв. н.к.от АК гр. Монтана в качеството на договорен защитник на подсъдимия Б.Г.Б. с ЕГН **********, роден на *** ***, с настоящ адрес ***, българин, български гражданин, със средно образование, разведен, осъждан, пенсионер от една страна и от друга страна прокурор при Районна прокуратура гр.Лом Георги Цветанов постигнато Споразумение за следното:

Б.Г.Б., с ЕГН **********, българин, български гражданин, със средно образование, осъждан, живущ *** е виновен в това, че на 03.01.2018 г. към 22,00 часа в с.Замфир, обл.Монтана, ул."к.“ №6, чрез използване на техническо средство - метален лост и след разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот - катинар на входна врата, метална решетка на прозорец и стъкла на прозорец, направил опит да отнеме от владението на Т.К.М.от гр.Лом, обл.Монтана движими вещи - цветен телевизор марка „NEС“, модел СТ-2011МНАВЗ, употребяван на стойност 60 лв., дистанционно управление за цветен телевизор марка „NEС“, модел СТ- 2011МНАВЗ на стойност 5 лв., ТВ приемник „Булсатком“ на стойност 30 лв. и дистанционно за ТВ приемник „Булсатком“ на стойност 5 лв. или всичко на обща стойност 100 лв. без знанието и съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои, като опита останал недовършен поради независещи от дееца причини - престъпление по чл.195 ал.1 т.З и 4 във вр. с чл.194 ал.1 и във вр. с чл.18 ал.1 от НК, като при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК от му се ОПРЕДЕЛИ наказание от ЧЕТИРИ месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването, на което на основание чл. 66, ал.1 от НК да се отложи с изпитателен срок от ТРИ години.

На основание чл.53, ал.1, буква “а“ от НК, иззетите веществени доказателства –метален лост 60см от две части, кафява ръкавица и нож с оранжева дръжка, следва да бъдат отнети в полза на Държавата и същите бъдат унищожени поради липса на стойност.

         На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Б.Г.Б. се възлага на Районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл. 189, ал.1 и ал.3 от НПК подсъдимия Б.Г.Б. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметката на ОД МВР гр. Монтана направените по делото разноски в размер на 41.06 /четиридесет и един лев и 06ст./лева за изготвяне на съдебно – оценителна експертиза на досъдебното производство. На основание чл. 190, ал.2 от НПК и чл.11 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 5.00 лева /пет/ държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 17/2018 г. по описа на ЛРС, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, поради постигнато и одобрено от съда споразумение за решаване на делото.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последици на влязла в сила присъда.