Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  

гр. Лом, 19.02.2018 г.

 

В   ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание деветнадесети януари, две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

 

при секретаря Румяна Димитрова, като разгледа докладваното от съдия Миронова гр.д. № 111 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

           

            Охранително производство по реда на чл. 330 и следв. ГПК.

            Иск е с правно основание чл. 50 СК.

         :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Р     Е     Ш     И:

 

            ПРЕКРАТЯВА с развод, сключеният на 09.08.1986 г., с Акт № 165/09.08.1986 г. на Община Лом, обл. Монтана Граждански брак между Н.С.А., ЕГН **********,*** и А.М.А., ЕГН **********,***, поради сериозно и непоколебимо съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

            1. Страните нямат ненавършили пълнолетие деца от брака си.   

2. Страните нямат претенции за издръжка един спрямо друг след прекратяването на брака. .

            3. След прекратяването на брака, съпругата Н.С.А. запазва придобитото с брака фамилно име А..  

            4. ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, с административен адрес: **********, на съпругата, Н.С.А., ЕГН **********,***. ПРИДОБИТИЯТ по време на брака лек автомобил, марка СИТРОЕН, модел КСАРА ПИКАСО, с рег. № М 15 58 ВК, тъмно сив металик, с рама № VF7CHRHYA38821447, с двигател № RHY4076687, семейна имуществена общност, се поставя в дял и изключителна собственост на съпруга А.М.А., ЕГН **********,***, като делът на съпругата Н.С.А., ЕГН **********,*** е уравнен с други вещи, семейна имуществена общност.

            Застрахователната стойност на автомобила е 300 лв.

            ОСЪЖДА А.М.А., ЕГН **********,*** да заплати по сметка на ЛРС сумата от 26,00 лв. /двадесет и шест лева, 00 стотинки/, от които: 6,00 лв. държавна такса върху стойността на делът му по споразумението за имуществените отношения и 20 лв. окончателна държавна такса за водения брачен процес, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

            ОСЪЖДА Н.С.А., ЕГН **********,*** да заплати по сметка на ЛРС сумата от 20,00 лв. / двадесет лева, 00 стотинки/, представляваща окончателна държавна такса за водения брачен процес, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

           

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: