Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  

гр. Лом,  22.02.2018  година

 

В   ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Районен съд, гр.Лом, в публичното съдебно заседание на двадесет и първи февруари, две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИНА КАМЕНОВА

 

при секретаря Б.Костова, като разгледа докладваното от съдия Н.Каменова гр.д. № 239/2018 година, по описа за 2018 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

Охранително производство по реда на чл. 330 и следващите от ГПК.

Иск е с правно основание чл. 50 СК.

Р     Е     Ш     И:

 

ПРЕКРАТЯВА с развод, сключеният на 19.09.2017 година с Акт № 0124 от 19.09.2017 година на Община, гр.Лом, обл. Монтана, Граждански брак между И.Д.Й. *** с ЕГН: ********** и П.С.Й. *** с ЕГН: **********, поради сериозно и непоколебимо съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

От брака си молителите, нямат деца.

Молителите нямат претенции един спрямо друг, за издръжка.

Имуществени отношения:

Семейното жилище на страните, представляващо двор с къща, находящо се в гр.Вълчедръм, обл.Монтана ще се ползва от  П.С.Й., тъй като е негова собственост.

През време на брака на страните, нямат придобито имущество, което да представлява СИО по смисъла на закона и да подлежи на делба.

Личните вещи, всеки един от съпрузите си е получил от другия и нямат спор по-между си, за такива.

ВЪЗСТАНОВЯВА предбрачното фамилно  име на съпругата И.Д. С.

ОСЪЖДА И.Д.Й. *** с ЕГН: ********** и П.С.Й. *** с ЕГН: **********, да заплатят в полза на Бюджета на съдебната власт, по сметка на ЛРС, сумите: по  20 лева окончателна държавна такса за водене на брачния процес, както и по 5 лева в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

След влизане в сила на решението, препис от акта за изменение на гражданското състояние да се изпрати на служба”Гражданска регистрация и административно обслужване” при Областна Дирекция, гр.Монтана и БС при ЛРС.

 

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ :