Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

Гр.Лом, 19.02.2018 година

 

В    И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Районен съд, гр.Лом, първи състав,  в открито съдебно заседание от осми февруари две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ НИНА КАМЕНОВА

 

при секретаря, Б.Костова, като разгледа докладваното от съдия Каменова, гр.дело№ 2197/2017 година описа за 2017 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

Предявен е иск с правно основание чл.127 от Семейния кодекс.::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

                                      Р  Е  Ш  И:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето И.Ц.Н., родена на *** година в гр.К, ЕГН: **********, на майката, П.  И.П. с ЕГН: **********.

ОПРЕДЕЛЯ МЕСТОЖИВЕЕНЕТО на детето И.Ц.Н., родена на *** година в гр.К, ЕГН: **********,***, в жилището, което обитава със своята майка.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти между Ц.Г.Н. с ЕГН: ********** и детето И.Ц.Н. , два пъти в месеца през първия и третия уикенд, с преспиване в събота срещу неделя, в дома на БАЩАТА, посочен в с.*****, ул.”Странджа” № 5, обл.Плевен, като детето се взима в 10.00 часа на първия ден от дома на  майката от  бащата и  той го връща пак там в 17.00 часа на другия ден, и един месец през лятото, който не съвпада с разрешения отпуск на майката.

ОСЪЖДА Ц.Г.Н. с ЕГН: ********** ***, да заплаща ежемесечна издръжка в размер на 160.00 лева /сто и шестдесет лева/ за детето И.Ц.Н., родена на *** година в гр.К, ЕГН: **********, на майката П.  И.П. с ЕГН: ********** ***, като нейна законна представителка, считано от 08.08.2017 година, ведно със законната лихва върху всяка просрочена съобразно падежа и вноска, до настъпване на причини и обстоятелства, при които същата може да бъде изменявяна или прекратявана, като ОТХВЪРЛЯ иска над уважения размер от 160 лева, до предявеният от 200 лева, като НЕОСНОВАТЕЛЕН.

ОСЪЖДА Ц.Г.Н. с ЕГН: ********** *** да заплати държавна такса върху определения размер на издръжката, в размер на 230.40 лева,  по сметка на РС, гр.Лом, и 5.00 лева за служебно издаване на изпълнителен лист, в случай на принудително събиране на сумите.

На основание чл.242 ал.1 предложение първо ГПК ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта му за присъдената издръжка.

ОСЪЖДА Ц.Г.Н. с ЕГН: ********** *** да заплати на П.  И.П. с ЕГН: ********** ***, разноски в размер на сумата от 50.00 лева- платена ДТ и 300 лева- адвокатски хонорар.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд Монтана в двуседмичен срок от съобщението на страните, че е изготвено.

 

 

                                     

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: