Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  

 

                                                        

 

 

                                          гр. Лом, 01.02.2018год.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Ломският районен съд, ІІ състав, гражданска колегия, в публичното заседание на шести декември две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

 

   ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

 

          при секретаря Даниела Ценкова, като разгледа докладваното от съдията Гр.д. № 2283 по описа за 2017г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

        Иск с правно основание чл. 49, ал. 1 от СК.

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

          Водим от горното, съдът

 

 

 

Р   Е   Ш   И  :

 

 

 

           ДОПУСКА РАЗВОД и ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯТ БРАК, сключен на  15.05.1997г. в гр.Лом, съгласно Акт за сключен граждански брак № 35 от същата дата на Община Лом, между Р.П.А. с ЕГН ********** *** и Л.К.А. с ЕГН **********, като ДЪЛБОКО и НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЕН, без произнасяне по вината.

 

Фамилното име – А. на съпругата Р.П.А. остава непроменено.

 

          ОСЪЖДА  Р.П.А. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на ЛРС държавна такса в размер 20 лв. окончателна държавна такса за воденият бракоразводен процес, както и 5 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

          ОСЪЖДА Л.К.А. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на ЛРС държавна такса в размер 20 лв. окончателна държавна такса за воденият бракоразводен процес, както и 5 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

          Решението подлежи на въззивно обжалване пред ОКРЪЖЕН СЪД МОНТАНА в двуседмичен срок, считано от съобщението, че е изготвено.

 

 

 

                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ :