ПРОТОКОЛ

                                            гр. Л О М, 14.02. 2018 г.

       Ломски районен съд, гражданска колегия, втори граждански състав в публично съдебно заседание на четиринадесети февруари две хиляди и осемнадесета година в състав:

                                                           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА  сложи за разглеждане  ГР.Д. №  2952 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.30  часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът, на основание чл.234, ал.1 ГПК като намира, че така постигнатата спогодба за прекратяване на делото не противоречи на закона и добрите нрави,

                                   О П Р Е Д Е Л И :

 

            ОДОБРЯВА  постигнатата между страните спогодба, по силата на която:

           1.Роденото от фактическото съжителство на страните дете Г.Я.Е. с ЕГН ********** по време на фактическата раздяла на родителите и да живее при майката Х.Е.Н. ***, с ЕГН ********** по местоживеенето и, и която ще упражнява родителските права по отношение на малолетната дете Г.Я.Е. с ЕГН **********.

          2. Бащата на детето Я.Е.В. ***, с ЕГН ********** ИМА ПРАВО да взема при себе си малолетната Г.Я.Е. с ЕГН ********** всяка първа и трета събота и неделя на месеца за времето от 09.00ч. на съботния ден до 18.00ч. на неделния ден с преспиване, както и за един месец през лятото, което време не съвпада с евентуалния платен годишен отпуск на майката на детето.

          3. Бащата на детето Я.Е.В. ***, с ЕГН ********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетната си дъщеря Г.Я.Е. с ЕГН ********** чрез законния и представител Х.Е.Н. ***, с ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 140.00/Сто и четиридесет/ лева считано от 15.11.2017г. ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска и до настъпване на законни предпоставки за изменение или прекратяване на така договорената издръжка.

           4.  Я.Е.В. ***, с ЕГН ********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплати на малолетната си дъщеря Г.Я.Е. с ЕГН ********** чрез законния и представител Х.Е.Н. ***, с ЕГН ********** издръжка за минало време за периода 09.11.2016г. до 09.11.2017г. в размер на 600/ШЕСТОТИН/ лева, която сума се задължава да я плати на три равни месечни вноски,  считано от 01.03.2018г. В случай на неизпълнение на която и да е месечна вноска, то той ще дължи сумата цялата сума заедно със законната лихва върху нея, считано от днес и Х.Е.Н. ***, с ЕГН ********** има право да се снабди с изпълнителен лист.

           5. Страните не си дължат разноски в това производство.

 

ОСЪЖДА Я.Е.В. ***, с ЕГН ********** да заплати по сметка на ЛРС д.т. в размер на 100,40лв. върху договорената текуща издръжка и 25лв. държавна такса за издръжката за минало време.

ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО относно частта за одобряване на спогодбата за прекратяване на производството не подлежи на обжалване.