ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

Гр.Лом, 08.02.2018 година

 

В     И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

Районен съд, гр.Лом, първи състав, в закрито съдебно заседание на осми февруари хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ : НИНА КАМЕНОВА

 

като разгледа докладваното  гр.д.№ 3007/2017 година по описа на ЛРС, за да се произнесе, взе предвид следното:

Постъпила е молба с вх.№ 2190 от 07.02.2018 година,  подадена от ищцата, А.С.Д. с ЕГН: ********** ***, чрез пълномощник при АК-Монтана-Р.В.Б., съдебен адрес,***, в която е направено изявление за оттегляне на предявеният от нея ОУИ.

С оглед на това е поискано производството по настоящото дело да бъде прекратено.

По така постъпилата молба за оттегляне от предявеният иск, съдът прие следното:

Молбата следва да бъде уважена.На основание  чл. 232, изр.първо от ГПК ищецът може да оттегли исковата си молба без съгласието на ответника до приключване на първото заседание по делото. Ако ищецът предяви отново същия иск, той може да използва събраните доказателства в новото дело само ако за тяхното повторно събиране има трудно преодолима пречка.

При това положение производството по делото следва да бъде прекратено изцяло на основание  чл. 232 от ГПК.Чрез заявеното оттегляне на ИМ ищцата изцяло десезира съда от предявените искове, въз основа на които е образувано делото, което е във фаза проекто- доклад по делото, и насрочването му, т.е., оттеглянето е преди първото по делото съдебно заседание, при което положение съгласието на ответника не е необходимо, не се изисква от закона и съдът няма задължение да го уведомява.

Мотивиран от гореизложеното и на основание  чл. 232 от ГПК, съдът:

 

ОПРЕДЕЛИ:

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.дело № 3007/2017 година по описа на РС, гр.Лом, на основание чл. 232 от ГПК-поради оттегляне на предявеният ОУИ.

Определението може да се обжалва с частна жалба пред МОС, в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

 

 

                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :