О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

Гр.Лом, 22 март 2018год.

 

        Ломският районен съд  , в закрито съдебно заседание на 22 март две хиляди и осемнадесета година   в състав:

 

                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ : Боряна Александрова

 

като разгледа докладваното от районния съдия  гр.д. № 2384/2017 г. по описа на съда и за да се произнесе взе предвид следното :

 

  Производството  по делото е по чл. 341 ГПК за делба на недвижим имот.

  В хода на делото като ответник е бил конституиран П.С.С., която не е била открита на постоянния му и настоящ регистрирани адреси, за което на основание чл. 47, ал.6 ГПК съдът е разпоредил на 20.02. 2018 год. на ищеца да представи в едноседмичен срок по делото вносна бележка за внесен депозит от 600 лева по сметка на съда за разноски за особен представител на този ответник. Видно от върнатия отрязък от съобщението до ищеца, последният е получил съобщението с дадения му срок за изпълнение на указанието на 11. 01. 2018 год. , до настоящият момент същият не е изпълнил указанието т.е. по делото не е постъпила вносна бележка за внесен от ищеца депозит за разноски за особен представител на ответника по делото.

   По силата на закона делба, извършена без участието на някой от съсобствениците е недействителна, за което съдът служебно следи за конституирането на всички съсобственици на имота като страни по делото. Неучастието на някоя от страните поради невъзможност за призоваването й включително и чрез особен представител е пречка за разглеждане на делото. Настоящият съдебен състав счита, че като не е внесъл указания му депозит за разноски за особен представител на ответник по делото, то ищецът е допуснал нарушение по чл. 127, ал. 1, т. 2 ГПК- не е посочил адреса на ответник по делото, поради което и на основание чл. 129, ал. 2 ГПК представлява нередовност на исковата молба и след неизпълнение на указанията за отстраняване на нередовността чрез внасяне депозит за разноски за особен представител на ответника то съдът на основание чл. 129, ал.3 ГПК следва да върне исковата молба на ищеца, като прекрати производството по делото.

   Предвид горното, съдът

 

                                            О П Р Е Д Е Л И :

 

   ВРЪЩА искова молба вх. № 15052/ 13.09. 2017 година на ищеца .

   ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

   Против връщането на исковата молба може да бъде подадена частна жалба в едноседмичен срок от съобщението чрез РС Лом до МОС.

   Преписи от определението да се изпратят на страните.

 

                         Районен съдия: