ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 29.03.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, трети наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и девети март две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: ИВАН КАРАГЬОЗОВ, сложи за разглеждане НОХД № 672 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА МИРОНОВА.

На именното повикване  в  9.30 часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. С.П. *** в качеството на защитник на подсъдимия Т.П.С. *** от една страна и от друга страна прокурор Иван Карагьозов, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият Т.П.С. роден на *** ***, българин, български гражданин, живущ ***, с начално образование, неосъждан, неженен /живущ на семейни начала/, безработен с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН  в това, че  на 06.03.2017 г. около 01.00 часа в с. Расово, обл. Монтана, по ул. „Георги Димитров“ управлявал моторно превозно средство - лек автомобил марка „Форд“, модел „Ескорт“ с рег. № РА 0687 ВН, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,29 на хиляда, установено по надлежния ред – с протокол №1232/08.03.2017 г. за физико-химическа експертиза на НТЛ при ОД на МВР – Монтана, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 НК във връзка с чл.55 ал.1,т.1 ГО ОСЪЖДА на наказание ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението на така определеното наказание, да се отложи за срок от ТРИ ГОДИНИ от влизане на определението в законна сила.

 

На основание чл. 55, ал. 3 НК не се налага по лекото предвидено наказание „ГЛОБА”.

 

ОСЪЖДА, на основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимия Т.П.С. със снета по делото самоличност да заплати по сметката на МВР гр.София направените по делото разноски в размер на 160 лева /сто и шестдесет лева/ и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 672/2017г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

……………………………………………………………………….

Протоколът приключи в 11.10 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                 СЕКРЕТАР: