ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 13.03.2018 година

Ломски районен съд, наказателна колегия, ПЪРВИ състав, в публично съдебно заседание на тринадесети март, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                          Председател: НИНА КАМЕНОВА

                  Съдебни заседатели: 1. Ю. А. З. - П.

                                                                 2. Ю.Т.Й.

при участието на секретар: БОЯНА КОСТОВА и прокурор: РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД № 706 по описа за 2017 година докладвано от съдия КАМЕНОВА.

На именното повикване в 10.30 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    На основание чл. 382, ал. 7 от НПК,

    Съдът

                                О П Р Е Д Е Л И

ОДОБРЯВА постигнатото между страните Районна прокуратура град Лом, представлявана от районен прокурор Р.С. от една страна и от друга  адвокат Н.К. – Адвокатска колегия град Монтана, в качеството си на защитник на подсъдимата К.А.К. ***.

ПРИЗНАВА подсъдимата К.А.К. родена на *** ***, с настоящ адрес:***, българка, българска гражданка, с основно образование, вдовица, неосъждана, ЕГН ********** за ВИНОВНА в това, че на  01.06.2017 година в ******, в немаловажен случай държи акцизни стоки - цигари без български бандерол - 1600 кутии цигари, марка „САРIТАL ВLUE“ 80 мм по 7.50 лева /кутия/ или обща стойност 12 000 лева, когато такъв се изисква по закон - чл. 64, ал. 4 във вр. ал.1 от Закона за акцизите и данъчните складове /Бандеролът се поставя върху потребителската опаковка по начин по който да е видна обозначената върху него информация и който гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унищожаване чрез разкъсване. Производителите на тютюневи изделия, предназначени за реализация на вътрешния пазар, са длъжни да поставят бандерол върху потребителската опаковка. Поставянето на бандерола се извършва в данъчен склад на производителя/ – поради което и на основание чл.234, ал.1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК Я ОСЪЖДА на на 4 /ЧЕТИРИ/ месеца „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното наказание лишаване от свобода с ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от 3/ТРИ/ години.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК ВЪЗЛАГА възпитателната работа по отношение на условно осъдената подсъдима К.А.К. да бъде възложена на районен инспектор при РУ град Лом на района по местоживеене на подсъдимата.

На основание чл.55, ал.3 от НК, НЕ НАЛАГА по-лекото наказание „глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление, както и лишаването от права по чл.37, ал.1, т.7 от НК, тъй като подсъдимата не притежава права, от които да бъде лишена.

На основание чл.234, ал.3 във вр. с чл.53, ал.1, буква „а” от НК ОТНЕМА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА веществени доказателства по делото1600 кутии цигари марка„САРITAL ВLUE“ 80 м - оставени на съхранение в РУ Лом, като на основание чл.2, ал.1 от Наредба №7 от 02.09.2010 година за разпореждането с отнети и изоставени в полза на държавата акцизни стоки, ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ от органа който ги е задържал – РУ МВР град Лом чрез изгаряне под контрола на Митницата.

На основание чл. 189 НПК, осъжда подсъдимата, К.А.К., със снета по делото самоличност и ЕГН, ДА ЗАПЛАТИ направените по делото разноски по сметка на ОД МВР-РУ-Лом в размер на общо 146, 40 лева за експертиза,  и 5,00 /Пет/ лева по Бюджета на съдебната власт по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителен  лист.

         РЕШАВА НОХД № 706/2017 година по описа на ЛРС, със споразумение.

         На основание чл.24, ал.3 от НПК

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 706/2017 година по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::     

Протоколът приключи в 11.05 ч. и се изготви в съдебно заседание.

                     ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                          Съдебни заседатели:   1……………………………….

                                                        Ю. А. З. - П.

                                                       2………………………………

                                                        Ю.Т.Й.

                                     СЕКРЕТАР: