ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 01.03.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, трети състав, в публично съдебно заседание на първи март, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, и прокурор: РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД  № 707 по описа за 2017 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. С. П. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Р.С.Б. *** от една страна и от друга страна Районен прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение за следното:        

 

Подсъдимият Р.С.Б. роден на  *** ***, българин, български гражданин, живущ ****, със средно образование, осъждан, неженен, безработен с ЕГН **********  Е ВИНОВЕН в това, че на 29.05.2017г. в гр. Вълчедръм, обл. Монтана в частен дом на ул. Ивайло № 4 в маловажен случай, без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество „анфетамин” с общо тегло 4,586 грама с концентрация  1,9%, установено с физико-химическа експертиза № 67/20.06.2017г на НТЛ при ОД МВР – Враца, в нарушение на правилата съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, според който е включен в Списък № 1 към чл. 3, ал. 2 – Растенията и веществата с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина, на обща стойност 137,58 лв., съгласно Приложение ІІ от Постановление на Министерски съвет № 23/29.01.1998г, поради което и на основание чл.354а, ал.5, във вр. с ал.3, т.1 вр. с  ал.1 от НК  при условията на чл.54 от  НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ГЛОБА“ в размер на 300 /ТРИСТА/ лева, която да заплати в полза на Държавата.

 

Веществени доказателства по делото – амфетамин 4,561г, изпратени на ЦМУ - София за съхранение и унищожаване, на основание чл.354а, ал.6 от НК СЕ ОТНЕМАТ в полза на Държавата.

 

ОСЪЖДА на основание чл. 189 НПК, подсъдимият Р.С.Б., със снета по делото самоличност, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на МВР град София направените в хода на досъдебното производство разноски – 73.10 лева /седемдесет и три лв., 10 ст./ направените по делото разноски, за изготвяне на физикохимична експертиза и 5,00 /Пет/ лева  в полза на Бюджета на съдебната власт, по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителен  лист.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 707/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: