ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 20.03.2018 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, четвърти състав в публично съдебно заседание на двадесети март, две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

 

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и Районен прокурор Росен Станев, сложи за разглеждане НОХД № 12 по описа за 2018 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 13:30 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

                                     ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом – Районен прокурор Росен Станев и адв. Валентина Иванова за следното:

Подсъдимият М.К.Ц., роден на *** г. в гр.Лом, жител и живущ ***, българин, български гражданин, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН за това, че: На 14.10.2017г., около 15.35 часа, в гр.Вълчедръм, обл.Монтана, на ул.“България“, управлявал моторно превозно средство, лек автомобил марка „Опел“, модел „Астра“, с рег.№ ***, собственост на ХПДот с.*** обл.Монтана, без съответно свидетелство за управление на такова МПС, след като е наказан по административен ред за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление № 16-02-94-000907/23.11.2016г., връчено на 01.12.2016г., влязло в законна сила на 09.12.2016г. и от налагането на административното наказание не е изтекла една година, поради което на основание чл. 343в, ал.2, във вр. с ал.1 от НК при условията на чл.55, ал.1, т. 1 от  НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ЧЕТИРИ месеца „Лишаване от свобода“, изтърпяването, на които на основание чл.66, ал.1 от НК се отлага с изпитателен срок от ТРИ години.

         На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим М.К.Ц. се възлага на районен инспектор при РУ МВР – Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

  На осн. чл.55, ал.3 от НК, не се налага по-лекото наказание „глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление.

ОСЪЖДА подсъдимият М.К.Ц. с ЕГН **********, да заплати по сметката на ЛРС сума в размер на 5,00 /Пет/ лева за евентуално издаване на изпълнителен лист.

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №12 от 2018 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

На досъдебното производство не е взета мярка за неотклонение, поради което съдът няма да се произнася.

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 15.00 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                    

                                                                    СЕКРЕТАР: