ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 27.03.2018 година

Ломски районен съд, наказателна колегия, ПЪРВИ състав, в публично съдебно заседание на двадесет и седми март, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                          Председател: НИНА КАМЕНОВА

                  Съдебни заседатели: 1. Ю.Т.Й.

                                                            2. Т.Г.Т.   

при участието на секретар: Бояна Костова и прокурор: **********, сложи за разглеждане НОХД № 16 по описа за 2018 година докладвано от съдия КАМЕНОВА.

На именното повикване в 9.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК,

Съдът

                                О П Р Е Д Е Л И

ОДОБРЯВА постигнатото между страните Районна прокуратура град Лом, представлявана от **********прокурор при същата  и от друга страна **********, адвокат при АК град Монтана – защитник на подсъдимият  В.М.Н..

ПРИЗНАВА подсъдимият, В.М.Н. роден на *** ***, българин, български гражданин, с основно образование, женен, неосъждан ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че 29.09.2017 година в град Лом, област Монтана на улица „Пролет” в лек автомобил, **********с рег № *******, негова собственост, в немаловажен случай, държи акцизни стоки без български акцизен бандерол, какъвто се изисква по закон, съгласно чл. 2 т. 2 ЗАДС- „на облагане с акциз подлежат….тютюневите изделия….” И чл. 25, ал. 1 Закона за тютюна, тютюневите изделия и свързаните с тях изделия „тютюневите изделия от местно производство и от внос се продават на вътрешния пазар с поставен върху потребителската опаковка бандерол по начин, който да гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унищожаване чрез разкъсване” -51,050 килограма, нарязан тютюн за пушене на обща стойност 7 759,60 лева- поради което и на основание чл. 234, ал.1, във връзка с чл. 55 ал. 1 т. 1 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ /4/ МЕСЕЦА.

На основание чл. 66, ал. 1 НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното му наказание с изпитателен срок от ТРИ /3/ години.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателната работа по отношение на условно на условно осъдения В.М.Н. на полицейски инспектор по местоживеене на същия.

На основание чл. 55, ал. 3 НК НЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание ГЛОБА.

На основание чл. 55, ал. 3 НК НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото наказание лишаване от право да упражнява определена професия или дейност, тъй като подсъдимия не притежава такова право.

На основание чл. 234, ал. 3 НК, във връзка с чл. 53, ал. 1, б. „а”от НК ОТНЕМА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА иззетите по делото веществени доказателства 50,950 кг насипен нарязан тютюн(в общо 5 броя пластмасови кофи), оставени на съхранение в РУ Лом, като на основание чл.2, ал.1 от Наредба №7 от 02.09.2010 година за разпореждането с отнети и изоставени в полза на държавата акцизни стоки, ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ от органа който ги е задържал – РУ град Лом чрез изгаряне под контрола на Митницата.

На основание чл. 189 НПК, осъжда подсъдимият, В.М.Н., със снета по делото самоличност и ЕГН, ДА ЗАПЛАТИ направените по делото разноски по сметка на ОД МВР-РУ-Лом в размер на общо 62.00 лева за експертиза и 5,00 /Пет/ лева по Бюджета на съдебната власт по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителен лист.

РЕШАВА НОХД № 16/2018 година по описа на ЛРС, със споразумение.

На основание чл.24, ал.3 от НПК

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 16/2018 година по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Протоколът приключи в 10.20 ч. и се изготви в съдебно заседание.

                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: /П/

                          Съдебни заседатели:   1…………/П/…………………….

                                                     Ю.Т.Й.

                                                       2……………/П/…………………

                                                         Т.Г.Т.  

                            СЕКРЕТАР: /П/