ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 28.03.2018 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, четвърти състав в публично съдебно заседание на двадесет и осми март, две хиляди и осемнадесета година в състав:

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Георги Цветанов, сложи за разглеждане НОХД № 57 по описа за 2018 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 9:30 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

                                    

         ОПРЕДЕЛИ:

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом прокурор Георги Цветанов и адв. Н. А. за следното:

Подсъдимият В.Р.Г. роден на *** г. в гр.София, понастоящем живущ ***, българин, български гражданин, неженен, средно образование, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН за това, че:    На 26.10.2017 в гр.Лом, област Монтана, в обитаван от него жилищен имот, находящ се в гр.Лом,ул. „Дунавска” № 34, вх. „В”,ет.1, ап.№ 3, в маловажен случай, без надлежно разрешително, държал високорисково наркотично вещество „коноп” / мариахуана/ - зелена суха растителна маса, с нето тегло 2,76 грама, с концентрация на активния компонент тетрахидроканабинол 0,64 % на стойност 16,56 лева, установено с физикохимическа експертиза – Протокол № 17 /НАР-329 / 27.11.2017 г. на НТЛ при ОД на МВР гр.Монтана,в нарушение на правилата, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, според който е включен в Списък № 1 към чл.3, ал.2 – „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния си ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”, съгласно ПМС № 23/29.01.1998 г., поради което и на основание чл.354а, ал.5, във връзка с ал.3, т.1, във връзка с чл.54, ал.1, във връзка с чл.36 от НК му НАЛАГА наказание ГЛОБА в размер на 400 / четиристотин/ лева в полза на Държавата.

На основание чл.354, ал.VІ от НК отнема в полза на Държавата наркотично вещество „коноп” с тегло 2,76 грама, с концентрация на актиния тетрахидроканабинол 0,64 %, оставено за съхранение на ЦМУ, отдел „МРР-НОП”, което да бъде унищожено.

 

ОСЪЖДА В.Р.Г. с ЕГН ********** да заплати сума в размер на 69,65 лв. по сметката на ОД МВР Монтана за изготвяне на физикохимическа експертиза, както и по сметката на ЛРС сума в размер на 5,00 /Пет/ лева за евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №57 от 2018 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

На досъдебното производство не е взета мярка за неотклонение, поради което съдът няма да се произнася.

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.00 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                    

                                                                    СЕКРЕТАР: