О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

                                                          

 

гр. Лом, 17.04.2018год.

 

 

       Районен съд гр.Лом, втори граждански съдебен състав, в закрито заседание на седемнадесети април две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Б.СЛАВЧЕВА

 

 

          като разгледа докладваното от съдията Славчева гр.д. № 166 по описа за 2017г.и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

           Производството е образувано по Искова молба от В.И.В. с ЕГН ********** ***, чрез адв.Ч.Б.-*** против 1./Н.П.Н. ***, 2./П.П.Г. ***, 3./З.П.И. ***, 4./Т.П.М. ***, 5./З.П.Н. *** и 6./Т.П. ***, с която е предявен иск с правно основание чл.422 във вр. с чл.415 във вр. с чл.124 от ГПК.

        С Разпореждане от 07.03.2018г. съдът е оставил ИМ без движение, за довнасяне на сумата от 69,28лв – държавна такса, с оглед направеното уточнение, че предявеният с нея иск е осъдителен, както и за представяне на преписи от допълнителните молби и доказателствата към тях за ответниците по делото.

        Съдът е изпратил съобщение на ищеца по делото, чрез неговият процесуален представител адв. Ч.Б., което видно от което видно от приложената по делото Разписка е получено лично на 12.03.2018г. от процесуалния представител на ищеца.

       В даденият от съда 7-дневен срок за довнасяне на ДТ, указанията на съда не са изпълнени. В съобщението, както и в предходното изрично са указани последиците от неизпълнение на дадените указания – прекратяване на производството.

        С вх.№ 4616/16.03.2018г. в деловодството на ЛРС е постъпила Жалба от процесуалният представител на ищеца – адв.Б., с която се обжалва Разпореждането на ЛРС от 07.03.2018г. с което е оставена Без движение депозираната Искова молба. Тъй като към Жалбата няма приложен документ за платена ДТ, съдът е оставил същата Без движение, като е дал указания за внасяне на 15лв – ДТ, в 7-дневен срок от съобщението.

        Видно от оформената и приложена по делото Разписка Съобщението е получено лично от адв.Б. на 26.03.2018г., като в даденият от съда 7-дневен срок, както и до днес указанията на съда не са изпълнени. В съобщението изрично са указани последиците от неизпълнение на дадените указания – връщане на жалбата.

        В предвид изложеното по-горе, съдът намира, че е налице основание за връщане на Частната жалба и прекратяване на производството по делото, поради което и на осн. чл.275, ал.2 във вр. с чл.262, ал.2, т.2 във вр. с чл.261, т.4 от ГПК



                                       О П Р Е Д Е Л И :

 

 

         ВРЪЩА постъпилата в ЛРС с вх.№ 4615/16.03.2018г. Частна жалба от ищеца по гр.д. № 166/17г. по описа на ЛРС – В.И.В., чрез адв.Ч.Б. против Разпореждане на ЛРС от 07.03.2018г., с което е  оставена Без движение Исковата молба, поради неотстраняване на нередовностите /внасяне на ДТ/ в указаният от съда срок.

 

        ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. № 166/17г. по описа на ЛРС образувано по Искова молба от В.И.В. с ЕГН ********** ***, чрез адв.Ч.Б.-*** против 1./Н.П.Н. ***, 2./П.П.Г. ***, 3./З.П.И. ***, 4./Т.П.М. ***, 5./З.П.Н. *** и 6./Т.П. ***, с която е предявен иск с правно основание чл.422 във вр. с чл.415 във вр. с чл.124 от ГПК, поради неизпълнение указания на съда във връзка с довнасяне на определената от съда Държавна такса.

 

          ВРЪЩА Исковата молба на ищеца В.И.В. с ЕГН ********** ***, чрез адв.Ч.Б.-***.

 

         Определението може да се обжалва с частна жалба пред МОС, в едноседмичен срок от връчването му на ищеца.


                                                           РАЙОНЕН  СЪДИЯ :