ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 03.04.2018 г.

 

Ломски районен съд, гражданска колегия, трети състав, в публично съдебно заседание на трети април, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, сложи за разглеждане Гр.д.  № 269 по описа за 2018 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Като намира, че така постигнатата днес спогодба не противоречи на закона и добрите нрави и с нея са защитени интересите на детето, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

 ОДОБРЯВА постигната спогодба с която ИЗМЕНЯ Решението постановено по гр. д. № 1316/2013 г. по описа на ЛРС, с която Д.Г.П. с ЕГН ********** е осъден да заплаща на малолетния си син Г.Д.Г. с ЕГН ********** чрез неговата майка и законна представителка В.Е.И. с ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 85 лв. като ОСЪЖДА Д.Г.П. с ЕГН********** ДА ЗАПЛАЩА на малолетния си син Г.Д.Г. с ЕГН ********** чрез неговата майка и законна представителка В.Е.И. с ЕГН **********  ПО 150 /сто и петдесет/ лв., считано от 01.04.2018 г. ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска или до настъпването на законни причини за изменение или прекратяване на издръжката.

ОСЪЖДА Д.Г.П. с ЕГН ********** да заплати

46,80 лв. /четиридесет и шест лв., 80 ст./ държавна такса, по сметка на  РС – Лом, върху изменения размер на издръжката, както и 5 лв./пет лева/ в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. № 269/2018 г. по описа на ЛРС, като спогодено.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО относно частта за одобряване на спогодбата и прекратяване на производството не подлежи на обжалване.

 Относно присъдената държавната такса определението подлежи на  обжалване в 7-мо дневен срок от днес с частна жалба пред МОС.

Протоколът приключи в 10.50 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

                                                    СЕКРЕТАР: