Р Е Ш Е Н И Е

гр. Лом, 11.04.2018 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд, гр.Лом, първи състав, в открито съдебно заседание на двадесети февруари, две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИНА КАМЕНОВА

 

при участието на секретар, Б.Костова, като разгледа докладваното от съдия-докладчика, гр. дело № 2356/2017 година по описа на ЛРС, за да се произнесе, взе предвид следното:

Иск с правно основание чл. 150 СК.

Водим от горното, съдът:

 

Р  Е  Ш  И :

 

ИЗМЕНЯ размера на месечната издръжка,  определена с влязло в сила решение, постановено по гр.дело №1771/2016 година по описа на ЛРС, с което Ж.А.Ж. с ЕГН ********** ***, е осъден да заплаща на Р.Л.Д. – Ж. с ЕГН ********** ***, като майка и законен представител на малолетните деца А.Ж.Ж. с ЕГН ********** и Л.Ж.Ж. с ЕГН **********, до 25 –то число на месеца, за който се дължи месечна издръжка в размер на по 150 /сто и петдесет/ лева, за всяко от децата, считано от 25.10.2016 година, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска от датата на падежа до настъпване на законни предпоставки за нейното изменение или прекратяване, като:

ОСЪЖДА  Ж.А.Ж. с ЕГН **********, с адреси за призоваване:  ***********, изпълнителен директор- Ж.А.Ж. ДА ЗАПЛАЩА на Р.Л.Д. – Ж. ***, като майка и законен представител на малолетните деца : А.  Ж.Ж. с ЕГН **********, ежемесечна издръжка вместо 150 лева по 250 лева, считано 08.09.2017 година, до настъпване на законовите основания за изменението или прекратяването й, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, и за и Л.Ж.Ж. с ЕГН **********, вместо 150 лева по 200 лева месечно, считано 08.09.2017 година, до настъпване на законовите основания за изменението или прекратяването й, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, като ОТХВЪРЛЯ иска над уваженият размер от 200 лева,  до претендираният размер от 230 лева, месечно, като НЕОСНОВАТЕЛЕН.

ОСЪЖДА Ж.А.Ж. с ЕГН **********, с адреси за призоваване:  ***********, изпълнителен директор- Ж.А.Ж. да заплати  по сметка на РС, гр.Лом държавна такса върху размера на присъденото увеличение на издръжката в размер на 216 лева/ двеста и шестнадесет/ както и пет лева в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

ОСЪЖДА Ж.А.Ж. с ЕГН **********, с адреси за призоваване:  ***********, изпълнителен директор- Ж.А.Ж. да заплати на Р.Л.Д. – Ж. с ЕГН ********** ***, съдебен адрес,***, адв.Л.Г, направените по делото разноски в размер на 1428.75 лева.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта за присъденото изменение на издръжката, на основание чл.242 ал.1 ГПК.

Решението подлежи на обжалване пред МОС в двуседмичен срок от датата на съобщението.

 

 

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ :