ПРОТОКОЛ

                                            гр. Л О М, 05.04. 2018 г.

       Ломски районен съд, гражданска колегия, втори граждански състав в публично съдебно заседание на пети април две хиляди и осемнадесета година в състав:

                                                           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА  сложи за разглеждане  ГР.Д. №  3170  по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.00часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

                                   О П Р Е Д Е Л И :

 

            ОДОБРЯВА  постигнатата между страните спогодба, по силата на която:

1. П. П. Ц. с ЕГН **********,  родена на *** година по време на фактическо съжителстване между  В.П.Т. *** и П.Ц.И. *** да живее при майка си  В.П.Т. с ЕГН  ********** по местоживеенето на последната, като последната да упражнява и родителските права по отношение на това дете.

2. П.Ц. *** с ЕГН ********** се задължава да заплаща на малолетната П. П. Ц. с ЕГН ********** със съгласието на майка й В.П.Т. месечна издръжка в размер на 150,00/ сто и петдесет/ лева считано от 01.12.2017 година и до настъпване на законови предпоставки за изменение или прекратяване на тази издръжка, заедно със законните лихви върху всяка просрочена вноска.

3. П.Ц. *** с ЕГН ********** ще има право да взема при себе си малолетната П. П. Ц. с ЕГН ********** за осъществяване на родителски контакти с нея всяка втора и четвърта събота и неделя на месеца за времето от 10.00ч. на съботния ден до 16.00ч.  на неделния ден, както и за по пет дни през пролетните ваканции на детето и за един месец през лятната ваканция, което време да не съвпада с платения годишен отпуск на майката на детето,  за което време майката на детето се задължава да му го предоставя.

ОСЪЖДА  П.Ц. *** с ЕГН ********** да плати по сметка на ЛРС държавна такса в размер 108,00лв /сто и осем лева/ за присъдената издръжка.

ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО относно частта за одобряване на спогодбата за прекратяване на производството не подлежи на обжалване.