ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 16.05.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на шестнадесети май две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

                                                                       Н.З.П.

                              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                                                          Г.И.Б.

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурора: РОСЕН СТАНЕВ сложи за разглеждане  НОХД № 93  по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 10.25 часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.А. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Т.В.М. *** от една страна и от друга страна Районен прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение за следното:

Подсъдимият Т.В.М. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, неженен,  живущ ***, адрес ***, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че за времето от 23.00ч. на 15.08.2016г. до 0,00 ч. на 16.08.2016г. в гр.Лом, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, противозаконно отнел от владението на Т.Д.Д. *** чуждо моторно-превозно средство- лек автомобил  марка „Ауди”, модел „Б4” с д.к.№ М 72-07 ВВ, собственост на П.П.З. ***, на стойност 1 960,25лв /хиляда деветстотин и  шестдесет  и двадесет и пет стотинки/ без негово съгласие , с намерението  да го ползва, като е последвала повреда на превозното средство на стойност 339,00лв /триста тридесет и девет лева/, и същото е оставено без надзор, поради което и на основание чл.346, ал.2, т.1, предложение „първо”  във връзка  ал.1 и във връзка с чл.63, ал.1, т.3 от НК във връзка с чл.54 и във връзка с чл.36 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ПЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

На основание чл. 381, ал.5, т.4 от НПК, във вр. чл.67, ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Т.В.М. СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Монтана на района по местоживеене на подсъдимия.       

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимият Т.В.М. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на МВР- София направените по делото разноски в размер на 130лв  /сто и тридесет лева/, по сметката на Националното Бюро за правна помощ гр.София адвокатско възнаграждение на определения от АС-Монтана и назначен за негов защитник адв. Н.А. от МАК и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 93/18г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.                  

 

 

 

Производството е по чл.306, ал.1, т.1 от НПК

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::                             

В предвид на горното, съдът

 

              О П Р Е Д Е Л И :

 

На основание чл.25, ал.1 във вр. чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия  Т.В.М. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, неженен,  жив. с. *******, адрес ***, осъждан, с ЕГН **********,  ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ измежду наложените му по НОХД № 1406/16г. по описа на РС- Монтана и наказанието по настоящето производство, най-тежкото от тях “ПЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред МОС в 15 дневен срок от днес по реда на Глава 21 от НПК.

 

След влизане в сила на определението препис от него да се изпрати на ЛРП за сведение и на БС при ЛРС за отбелязване в бюлетина за съдимост.

 

                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:  

 

                                               СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                                      /Н. П./

 

                                                                                                    2.

                                                                                                    /Г. Б./