ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 08.05.2018 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, четвърти състав в публично съдебно заседание на осми май, две хиляди и осемнадесета година в състав:

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Ели Лазарова, сложи за разглеждане НОХД № 151 по описа за 2018 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 10:00 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

                  ОПРЕДЕЛИ:

                  

         ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом – Районен прокурор Ели Лазарова и адв. Л.Г. *** за следното:

Подсъдимият М.Г.М., роден на *** ***, българин, български гражданин, живущ ***, с начално образование, осъждан, неженен, безработен с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН за това, че:

1.                     На 02.04.2018 година, около 15:20 часа, в с. Септемврийци, обл. Монтана, по ул.“Свобода“ пред частен дом № 28 с посока на движение към центъра на селото, управлявал моторно превозно средство – мотопед, марка „Пиаджо“, с рама № FCS2TO131134, което не е регистрирано по надлежния ред /на мотопеда няма поставена регистрационна табела/, поради което на основание чл.345, ал.2, във вр. с ал.1 във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.  б от НК, МУ НАЛАГА наказание ПРОБАЦИЯ с пробационни мерки

– ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС, като явяването пред пробационният служител или определено от него длъжностно лице да се извършва два пъти седмично ЗА СРОК ОТ ШЕСТ МЕСЕЦА.

- ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ ЗА СРОК ОТ ШЕСТ МЕСЕЦА  на основание чл.42а, ал.2, т.1 и 2 от НК.

 

2. На 02.04.2018 година, около 15:20 часа, в с. Септемврийци, обл. Монтана, по ул.“Свобода“ пред частен дом № 28 с посока на движение към центъра на селото, управлявал моторно превозно средство – мотопед, марка „Пиаджо“, с рама № FCS2TO131134, без свидетелство за управление на моторно превозно средство, след като е наказан по административен ред за същото деяние с влязло в сила Наказателно постановление №17-0294-000631/05.06.2017 година, връчено на 23.06.2017 година, влязло в законна сила на 03.07.2017 година на РУ гр.Лом и от налагането на административното наказание не е изтекла една година, поради което на основание чл.343в, ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК МУ НАЛАГА наказание ТРИ месеца „Лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален строг режим на изтърпяване.

         На осн. чл.55, ал.3 от НК, не налага по-лекото наказание „глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление.

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл.23, ал.1 от НК на подсъдимия М.Г.М. с ЕГН ********** едно общо наказание измежду наложените му по т.1 и т.2, най-тежкото от тях, а именно: ТРИ месеца „Лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален строг режим на изтърпяване.

На осн. чл.55, ал.3 от НК, не налага по-лекото наказание „глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 151 от 2018 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

На досъдебното производство не е взета мярка за неотклонение, поради което съдът няма да се произнася.

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10:40 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                    

                                                                    СЕКРЕТАР: